Banános tekercs
A receptet Gabojszától vettem, már első nézésre nagyon megtetszett a látványa.
- 6 tojás
- 12 dkg porcukor
- 1 mk szódabikarbóna
- 4 dkg kakaó
- vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
A töltelékhez:
- 20 dkg vaj
- 1 tojás
- 2 ek liszt
- 2 dl tej
- 10 dkg porcukor
- 2 dkg kakaó
- 1 kk vanília esszencia (vagy 2 kk vaníliás cukor)
- 10 dkg (tej)csokoládé
- 2 banán, az egyenesebb fajtából
A tojások sárgáját a porcukorral habosra kell keverni, majd hozzáadni a szódabikarbónát és a kakaót. A keményre vert fehérje habot lazán belekeverjük, kikent és lisztezett peremes tepsibe simítjuk a masszát. 170 fokos előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a tojást kicsit felverjük, hozzákeverjük a lisztet, apránként hozzáadjuk a tejet és duplafalú forralóban sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni. Időközben a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd összekeverjük a kihűlt krémmel.
Ezt elosztjuk 60-40%-ban, a nagyobb részbe belekeverjük a kakaót, a kisebbikbe egy kevés cukrot és a vanília esszenciát.
A tésztát megkenjük előbb a vaníliás, majd a kakaós krémmel, egyik szélére tesszük a banánokat, majd feltekerjük. A tetejét is bekenjük krémmel - ha van, recés élű késsel - majd ráreszeljük a csokit. Hűtőben kell tartani tálalásig.
2 megjegyzés:
Ez nagyon finom én is sokat készitettem, én Váradrol tanultam a receptet Boncidai Marikátol:) Egy kicsit eltér, de nagyjábol ugyanaz :)Nagyon jo receptjeid vannak, öröm a képeket nézegetni
Koszi Tundi! Orulok, hogy tetszenek a receptek! Fenykepezes teren van meg mit tanulnom, de a lenyeg latszik...
Marikatol van nekem is 2 nagyon fincsi suti receptem, amint ujra elkeszitem, itt lesznek a blogon.
Megjegyzés küldése