2009. augusztus 7., péntek

Laura gyors kiflije 2.

Elkészítettem a gyors kiflik sós változatát a korábbi recept szerint. Gyümölcs joghurt helyett natúr joghurtot használtam és mivel ez 170 g-os volt, a liszt és vaj mértékét is 1/3-ával növeltem:

  • 40 dkg liszt
  • 17 dkg natúr joghurt
  • 17 dkg vaj
  • 3/4 cs sütőpor, kb. 1 tk
  • 1 tk

A tésztához megolvasztottam a vajat mikróban, a hozzávalókat összegyúrtam, 2 gombócot formáltam belőle. Egyenként kerekre nyújtottam, fél cm vastagságúra, vékonyan megkentem tejföllel, sajtot reszeltem rá, majd megszórtam köménymaggal, illetve oregánóval. (Kiskukta adta az ötletet, köszi szépen!) Szeletekre vágtam és feltekertem.

Vizes ecsettel megkenegettem - talán jobb lett volna a tojás, de az eredeti recepthez igazodtam, miszerint nem kell megkenni - tengeri sót és szezám magot szórtam rá.

Ez a változat is nagyon finom. Nem sült olyan gyorsan mint a korábbi, kellett neki 25 perc 180 fokon a tejföl miatt, de nagyon puha, ízletes sós süti. Egy nagyobb tepsivel, kb 30 db. lett belőle.

4 megjegyzés:

marcu

Cred ca sant delicioase.

Jade

Sunt intr-adevar foarte bune, mai ales atunci proaspete scoase din cuptor! Merita incercate!

kacskaringopia

Anyukám tud ilyen finomságokat,jó ötletet adtál, ez lesz a legközelebbi kérésem:)

Vanda

Ma megsütöttem ezt a kiflit, szigorúan a recept szerint (ez nem annyira jellemző rám, de annyira jól nézett ki a képen), és hihetetlenül finom lett. Lágy, mégis tartalmas, kicsit sötétebb, mint a képen, de ez csak az én rossz sütőm hibája. Nagyon köszönöm a receptet, biztos, hogy ez lesz az egyik favorit a kiflik között.

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP