2009. október 29., csütörtök

Kókuszos - eperdzsemes szelet

Egyszerű, de nagyszerű sütemény: linzertészta alap, eperdzsem töltelék, a tetején kókuszhab.

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 16 dkg margarin
  • 7 dkg porcukor
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1 tojás sárgája

Töltelék: 15 dkg eperdzsem

Kókuszhab:

  • 12 dkg porcukor
  • 3 egész tojás
  • 27 dkg kókuszreszelék

A lisztet, sütőport, cukrot összeegyelitjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojás sárgáját. Egy puha állagú tésztát kapunk, amit kézzel vagy nedves kanállal egy kisebb méretű kikent tepsi aljába lapogatunk. A tepsit hűtőbe tesszük 10 percre.

Közben a sütőt bemelegítjük 180 C, illetve 350 F fokra. A linzertésztát 15 percig elősütjük. Miután kihűlt, megkenjük az eperdzsemmel.

A tojásokat habosra keverjük a porcukorral, majd lazán belekeverjük a kókuszreszeléket.
(Megj. Fontos, hogy az adott mennyiségű kókuszt tegyük bele, különben kissé ragacsos lesz és nehezen lehet majd szeletelni, akárcsak nálam is látható a képen. Kicsit soknak tartottam, ezért kevesebbet tettem bele, sajnos!)

A kókuszhabot rákanalazzuk a megkent tésztára, picit megnyomogatjuk a tetejét egy kanállal, majd további 25- 30 percig sütjük, amíg aranyszínű lesz a teteje.

Szepyke, jöhet egy szelet? Vagy kettő?
.
The Essential Dessert Cookbook, p. 130
.

13 megjegyzés:

Borzási Márta

Biztos nagyon finom lehet! Én is kipróbálom!
Csak így tovább! Nagyon ügyes vagy Judit!

kacskaringopia

Nagyon szeretem a kókuszos sütiket, biztos nagyon finom!!!

trinity

Megint egy újabb gyönyörűség-képtelen vagyok követni, de az elkészítendő receptjeim közt külön fejezetet kapsz lassan:)))

Gizi

Nagyon jó kis recept!!! Ugye megengeded hogy vigyem a receptet és kipróbáljam. És a szeleteléssel sincs gond, én úgylátom.

szepyke

Jöttem a kókusz illat után.. És milyen jól tettem!
Hu, de jóóó ez!:)

Jade

Koszonom Marta, nagyon kedves vagy! Remelem Nektek is izleni fog! Amugy tenyleg nagyon finom!

Kacskaringopia, ha szereted a kokuszos sutiket, ez biztosan izleni fog. Raadasul egyaltalan nem nehez elkesziteni, sot, nagyon egyszeru!

Trinity, draga vagy! Igazan orulok, hogy tetszenek ezek a receptek! Kulonben csak azokat teszem fel, ami nekunk izlik. Ami nem, az kimarad. Szoval barmelyiket szivbol merem ajanlani kiprobalasra!

Gizi, megtiszteltetes nekem ha kiprobalod! Igazan koszonom! A szeleteket az eredeti receptben szereplo kephez hasonlitottam, ott szabalyosabbak a kockak szelei... De annyi baj legyen! Lenyeg, hogy tenyleg nagyon finom volt.

Szepyke, eszembe jutottal a recept beirasakor, termeszetesen :). Ezert is Neked "ajanlottam" ezt a bejegyzest, az utolso mondatban...

egycsipet

Kókuszrajongó páromnak 100% ízlene, akár ragad, akár nem. Nagyon ínycsiklandó lett. :)))

erős ildikó

De jó párosítás! Már viszem is a receptet, köszi!:)

Unknown

Szia! Örök hálám ezért a receptért, már ezer éve keresgélem. Győrben, a Patio cukrászdában ettem utoljára ilyet, kb. 12 évvel ezelőtt, de sajnos valami miatt pár hónap múlva már nem lehetett kapni. De most elkészítem! :)

Jade

Egycsipet, Napmatka, en koszonom!

Csongi, nagyon orulok! Kivancsi vagyok, hogy ugyanugy izlik-e majd, mint a gyori suti!

Unknown

Szia! Elkészítettem kétféle képpen. Először az eredeti recept szerint, majd csak tojásfehérje habbal a tetejét (ahogy Gizi is készítette). Csak fehérjével jobban ízlik, de szerintem ez ízlés kérdése. Sajnos bejegyzést nem tudtam írni róla, mert a fényképezőm kritikán aluli képeket készít :(

Jade

Szia Csongi! Orulok, hogy elkeszitetted!
Vajon a tojas sargaja miatt lett ragacsos a hab? Koszi az otletet, ki fogom en is probalni sargaja nelkul! Sajnalom, hogy nem tudtal bejegyzest irni rola! Hirtelen arra gondoltam, barcsak ugy mint mas hires blog irok, en is 1-1 fenykepezogepet sorsolhatnek ki az olvasok kozott...

Unknown

Kedves gondolat tőled Judith, de talán a Jézuska hoz egy másik fényképezőgépet, majd meglátjuk, addig pedig maradnak a szép időben elkészíthető fotók :)

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP