2009. november 7., szombat

Carambolás túrótorta


Nem ünnepeltünk semmilyen különleges eseményt, csak éppen nagyon érett volt már a carambola, amit kíváncsiságból vettünk, aztán a hűtőben volt a túró is, amit ideje volt már felhasználni. Ekkor mondta a Drágám, hogy csináljak egy olyan túrótortát, aminek az alján van egy piskótaszerű alap, rajta túrókrém, aztán egy réteg carambola, majd még egy adag túrókrém és a tetején a gyümölcs. Én még tetéztem egy réteg tortazselével, hogy ne fonnyadjanak meg a gyümölcsszeletek. Minden csillagra raktam 1-1 gránátalma "szemet".

Viszont jut eszembe, ma van egy nagyon kedves unokatesóm szülinapja, így ezt szívből Neki ajánlom: Boldog születésnapot, Mária!

A receptre Fakanál és Ízbolygó blogján bukkantam rá. Nálam a keksz alap kissé morzsolódós lett, valószínű a keksz másfajta állaga miatt. Legközelebb kevesebb kekszmorzsát használok majd. Amúgy a túrókrém nagyon finom, pontosan olyan lett, ahogy elképzeltem.

Hozzávalók:

  • 50 dkg ricotta vagy túró
  • 50 dkg mascarpone - én Philadelphia krémsajtot használtam
  • 2 dl tejszín
  • 12 dkg porcukor
  • 1-2 evőkanál citromlé
  • 1 cs. hatlapos zselatin - én 1 csomag zselatinport használtam
  • 25 dkg keksz
  • 10 dkg vaj
  • 4 db. carambola vagy tetszés szerinti más gyümölcs
  • 1 cs tortazselé + 2 ek cukor

A kekszet morzsákra zúzzuk, majd a megolvasztott vajat ráöntjük, jól összekeverjük. 26 cm-s kapcsos tortaformába nyomkodjuk, majd 180 fokos sütőben 10 percig sütjük.

A túrót, cukrot, krémsajtot, citromlevet mixerrel jó krémesre keverjük. A zselatinport feloldjuk 1 dl vízben, majd felmelegítjük, amíg áttetsző lesz. Ezt összekeverjük 2 kanálnyi túrókrémmel, majd hozzáadjuk a többi krémhez, jól elkeverjük.

A tejszínt habbá verjük, majd ezt is lazán belekeverjük a túrókrémbe.

A kekszalapra simítjuk a fele krémet, rátesszük a szeletelt gyümölcs felét, majd megismételjük. A tetejére öntjük a leírásnak megfelelően elkészített tortazselét. Másnapig hűtőben tároljuk.


Köszönöm szépen a receptet!

11 megjegyzés:

kacskaringopia

Nagyon nagyon szép!!!

Mónika

Gyönyörű!:))

Gabojsza

Már megint csodásat alkottál! :-)
Gyönyörűséges és biztosan nagyon finom is!

Andi/cuki

Szépséges!

Maria

Amazing cake and wonderful blog! Compliments! Have a nice weekend!

DebiGabi

Nagyon szép lett.
A carambola-nak milyen íze van??
Látni láttam már, de még sose kóstoltam.

Kiskukta

Nagyon utatós, és biztosan finom is! Engem is az izgat ami DebiGabit, milyen a carmbola íze?

Jade

Koszonom szepen Mindenkinek!

DebiGabi, Kiskukta, az allagat es izet tekingve a szolohoz hasonlitanam a legjobban. Nagyon nedves gyumolcs, nem tul edes, picit savanykas. Eloszor kostoltam, azt sem tudtam kell-e hamozni, a neten neztem utana... :)

Maria, thanks for your visit and compliments! I checked out your blog, you make wonderful things too, I'll come by soon again!

Mária

Köszönöm az ajánlást drága Judit! Nagyon aranyos vagy! Idén én magam nem sütöttem igazi szülinapi tortát, viszont egy kedves barátnőm meglepett egy körtés túrótortával, te pedig ezzel a gyönyörűséggel! Gratulálok a bloghoz - leesett az állam! :)

Gál Edith

Gyonyoru, mint minden muved!

Jade

Maria, koszonom, hogy beneztel! Barcsak szemelyesen adhattam volna Neked a tortat, talan majd egyszer erre is sor kerul, mondjuk itt, nalunk :) Isten eltessen!
Ja, es koszi a hozzaszolasokat! Igyekszem valaszolni a kerdesekre!

Editkem, koszi! Draga vagy!

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP