2009. november 16., hétfő

Corn dog - virsli kukoricás kelt bundában


Ezt a receptet is Catalina-nál láttam először. Itt állítólag benzinkutaknál lehet kapni a frissen készült corn dogot - bár én még ezelőtt soha nem kóstoltam - viszont a képek alapján kedvem támadt a kipróbálásához.
Férjemnek nagyon ízlett, nekem kevésbé jött be az édes és sós íz kombináció miatt, éppen ezért legközelebb a cukrot kihagyom a tésztából.

Hozzávalók:

  • 1 csésze - 2,5 dl tej
  • 7 gr porélesztő
  • 2 ek olaj
  • csipet cukor - 2 ek eredeti recept szerint
  • 1 csésze kukoricaliszt
  • 1 + 1/4 csésze liszt
  • 2 csipet só
  • 1/4 tk szódabikarbóna
  • 9 virsli, félbevágva
  • 1 tojás
  • szezám mag

Egy edényben összekeverjük a tejet, élesztőt, olajat, cukrot és kukoricalisztet. Hozzáadjuk a liszt, só és szódabikarbóna keverékét, majd kb. 10 percig dagasztjuk. Cipóvá formázzuk, 1 órát kelesztjük.

Közben elkészítjük a virslit: kisebb vágásokat ejtünk rajtuk, sózzuk, borsozzuk, majd 3 percig kevés forró olajban forgatva megsütjük. Kihűtjük, majd mindegyikbe hurkapálcikát szúrunk.

A megkelt tésztát 18 részre osztjuk, egyenként rudakat formázunk, majd a virslik köré tekerjük spirálosan, a végeket jól betuszkolva, hogy ne bújjanak ki sülés közben, sorban sütőpapírral ellátott tepsire rakjuk.

Egyenként megkenjük a tekercseket a kissé felvert tojással, majd szezámmagba hempergetjük és visszatesszük a sütőpapírra.

230 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, amíg ropogós arany színű lesz. Mi tésztasalátával ettük...

Thanks Catalina for this recipe too!

6 megjegyzés:

Katina

én ennek az egyszerűbb formáját szoktam, virslit becsavarni bolti levelestésztába, mehet rá sajt tojás pár perc és kész:D
de ez biztos finomabb, imádom a kukoricalisztet

egycsipet

Én is az egyszerű változatot szoktam, de a tiéd olyan jól néz ki, hogy ezért megérné a pluszmunka!

Cat

It is such a joy to see that I inspire you to make these great dishes. Many times I think you master to make them look even better thatn mine and that makes me really happy. Congratulations !

Maria

Very good and delicious idea! Thank you

szepyke

Hát, ez nagyon jóóóó!
Nyalóka hotdog, akarom mondani corn dog!:)

kacskaringopia

Mindenesetre nagyon jól néz ki, az édes sós kombináció nekem se jön be, de cukor nélkül fincsi lehet!

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP