2009. december 1., kedd

Hálaadás

Puszedli kérésére írok az elmúlt heti ünnepről, a Hálaadásról. Idén más volt, nem 10-en ültük körül az asztalt, viszont így is jó családi hangulatban, nagyon kellemesen telt.
.
Nagyon kedves barátaink hívtak meg az ünnepi ebédre, közel állnak hozzánk, kedves, nagylelkű emberek. Köszi Gabikám! :) Sajnos Drágámnak dolgoznia kellett, így nem tudtunk eleget tenni a meghívásnak. Éppen ezért semmi különlegeset nem terveztem, arra gondoltam, vacsorára készül valami finom, ami nem feltétlenül pulyka, lesz mellé valami desszert és kettecskén hálaadó szívvel elfogyasztjuk majd. Előző este véletlenszerű, rövid egyeztetés után megegyeztünk másik két kedves barátunkkal, hogy átjönnek hozzánk, így négyen ünnepeltünk. És nagyon szép esténk volt. Erre is emlékezni fogok... :)

Előételként töltött tojás volt, amit kedves barátnőm készített el, ilyen csodaszép lett:


Ugyancsak előételként készült nagynénim receptje alapján a hihetetlenül finom fűszeres krémsajtos gomba kence, amiről sajnos nem készült kép, de hamarosan újra elkészítem és itt lesz a blogon. Apró kenyérszeletekre halmoztuk és sütőben 10 perc alatt átsütöttük. Nagyon finom volt a forró kenyér a hideg tojással! Véletlen párosítás, de nagy sikere volt!

Ezután jött a mozzarellás rántotthús-torta sütőben - sajnos erről sem készült kép. A Weddings fórumon olvastam erről régebben: a filézett csirkemellet panírozzuk ugyanúgy, mint mikor rántott húst készítünk. Egy tűzálló tálat csillag alakban baconszeletekkel telerakunk, erre jönnek a panírozott csirkeszeletek, közé mozzarella csíkokat rakunk, majd a lelógó baconszeleteket a tetejére hajtogatjuk. Sütőben ropogósra sütjük.
Krumplipürével, savanyú uborkával tálaltam.

Desszertként volt rugelach, egy rendkívül finom, porhanyós aprósütemény, amit nemrég egyik pékségtől kóstoltam és akkor eldöntöttem, hogy feltétlenül kipróbálom. Hamarosan jön a recept is:

Barátnőm ezt a tepsis New York-i sajttortát készítette, nagggggyon finom lett. Rendkívül egyszerű recept, elronthatatlan. Hamarosan hozom én is:

Az utolsó desszert pedig a tökös pite volt, ami Drágám egyik kedvence. Valóban nagyon finom lett, így nézett ki:

Köszönjük a szép ünneplést barátainknak! Hálásak vagyunk a sok jóért Istennek!

11 megjegyzés:

szepyke

Hu, de jókat etettek!:)

Névtelen

azta!!!!!!
Nagyon várom a recepteket, mert az elsö igen csak izgatja a fantáziámat! :)

Tündi Daika

wow nagyon jol néz ki a cheese cake? Ez olyan konnyű cheese cake, vagy olyan greese? Mert itt Canadaba, ilyen greesebb és meg sem tudok enni egy szeletet. Finom csak nagyon tömény. Örülök, hogy ennyi finomságot ettetek és várom a recepteket:)

Jade

Szepy, tenyleg fincsik voltak!

Ancsika, a gomba kencere gondolsz? Beirom meg ma este!

Tundi, ez nekem konnyunek tunt, egyaltalan nem volt greasy. Itt is van ami nagyon kremes, szinte emelyito, de ez nekem nagyon bevalt. Talan attol, hogy jobban meg volt sutve - baratnom szerint kicsit megegett, lehet ettol nem volt olyan zsiros? Nekunk nagyon izlett! Igyekszem a receptet minel hamarabb feltenni!

Puszedli

Judit, köszönöm szépen! Igazán jó Hálaadás lehetett, öröm volt olvasni. :)

Gabriella

Húha,korog a gyomrom! Szép hétvégét! Kaptál tölem valamit: http://gabriellakonyhaja.blogspot.com/2009/12/karacsonyi-dij.html

Anna

Nagyon jo a konyhad! Reg be-bekukkantok hozzad, csak most mar eldontottem, hogy le is irom amit gondolok. Koszi az idot es energiat, hogy konyhadat megosztod velem is...

Jade

Puszedli, en koszonom az erdeklodesedet! Sajnos nem tudok beszamolni egy kulonleges, hagymanyos unneplesrol, talan majd jovore...

Gabriella, koszonom szepen, hogy gondoltal ram! Kedves Toled!

Anna, orulok, hogy irtal, koszonom! Annak pedig kulon orulok, hogy tobbszor is benezel ide, koszonom!

trinity

Szuper menü!!!!

Mike Adina

Még olvasni is milyen jó, hát még enni! JÓ, hogy vagy, Judit! (Persze, nem csak ezért:)

Andi/cuki

Nagyon megtetszett mind,várom a recepteket
!:-))
A rugelach és a sajttorta érdekel a legjobban..

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP