2010. július 24., szombat

Csirkemáj vörösborral


Már egy hete visszajöttünk a 3 hetes szabadságról amit Magyarországon és Erdélyben, főleg Székelyföldön töltöttünk, de még mindig nehéz visszatérni a megszokott kerékvágásba. Itt is nagy a hőség, ráadásul nagyon párás a levegő, már kora reggel 7 előtt 28-29 fokot mutat a kinti hőmérő, árnyékban.

Tegnap ezt a csirkemájas vacsorát készítettem egy olyan recepteskönyvből, amit számomra nagyon kedves ismerőstől, Ildikótól kaptam hazautazásunk előtt néhány héttel. Még jónéhány recept vár kipróbálásra a Gyors ételek című könyvből, rengeteg jó ötletet találtam benne.
Ezúton is köszönöm Ildikó a remek könyvet!

Jöjjön hát a recept, amit mindenképpen ajánlok kipróbálásra, nekünk nagyon ízlett!

Hozzávalók:
  • 35 dkg csirkemáj
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek reszelt narancshéj - helyett én tettem egy csipetnyi reszelt citromhéjat
  • 2 babérlevél
  • 1,2 dl vörösbor
  • 2 ek paradicsompüré
  • 2 ek tejszín


A májakat megmossuk, eltávolítjuk az inakat és tetszés szerint felvágjuk. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, beletesszük az apróra vágott hagymát, puhára dinszteljük. Belenyomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a májat, narancs-/citromhéjat és a babérleveleket, majd kevergetés mellett dinszteljük 3 percig.



A csirkemájakat kivesszük egy tányérra, a serpenyőbe öntjük a vörösbort, paradicsompürét és a tejszínt. Hagyjuk főni, amíg a szósz be nem sűrűsödik.

A babérleveleket kivesszük, a májakat visszatesszük a serpenyőbe és felmelegítjük. Sóval borssal ízesítjük. Petrezselymes, főtt krumplival vagy tésztával tálaljuk.

5 megjegyzés:

Moha

Csirkemáj jöhet mindenhogyan, ez finom lehet! Judit te varázsló vagy, hogy tudod lereszelni a narancslét?:D

Kata

Csirkemáj jöhet, főleg, hogy az egy paradicsomos változat; az meg mindig jó párosítás!

Dia

Igazán kedvemre való!

Névtelen

Szia Judith,
en is megprobalom ezt a valtozatot, Sanyi nagyon szereti a majat es foleg puliszkaval. Nagyon jol nez ki a kep. Remelem nemsokara talalkozunk! Kriszti

Jade

Moha, koszi az eszrevetelt, javitottam! :)

Kata, en eloszor keszitettem paradicsommal, de nagyon izlett!

Dia, probald ki!

Kriszti, en is remelem, hogy hamarosan talalkozunk, reg lattalak! A puliszkat en nagyon szeretem, de Barni nem igazan. Viszont legkozelebb azzal is kiprobalom, nagyon jol passzolna az hozza. Koszi az otletet. Pussz, j.

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP