2010. augusztus 12., csütörtök

Vegyes gyümölcsleves


Abból, ami itthon volt, plusz néhány frissen vásárolt gyümölcs: körte, eper, banán, mangó, szőlő, őszibarack, áfonya.


A megtisztított, felkockázott gyümölcsöket egy fazékba tettem, annyi vizet öntöttem rá, amennyi ellepte. (Legközelebb az epret és a banánt legutoljára teszem bele.) Adtam hozzá fél kávéskanálnyi sót, 2-3 evőkanál cukrot, 2 fahéjrudat és kb 8 szem szegfűszeget.

Közben egy tasak vaníliás pudingport összekevertem kb. 1 dl tejjel, hozzáadtam 2 evőkanál málnadzsemet. 3 dl tejet és 1 dl tejszínt felforrósítottam, majd amikor forrt a víz, mindezt hozzáadtam a leveshez és folytonosan kevergetve felforraltam a levest. Sajnos addigra az eper veszített a színéből, éppen ezért érdemes a legvégén hozzáadni a banánnal együtt. E kis tévedés ellenére nagyon finom lett. Hidegen - melegen egyaránt szeretjük.



2 megjegyzés:

marty

hmmmmmmmm de fincsi. kedvencünk a gyümölcsleves. Eperrel még nem próbáltam, de a banánnal én is így jártam, azóta csak tálalás előtt darabolom bele. Ha áll,akkor is megpuhul, szétmállik. Nagyon szeretem a receptjeidet. :))

Jade

Marty, nagyon kedves vagy, koszonom szepen! Mar egyszer ugyanigy jartam az eperrel, de olyan regen volt, hogy elfeledkeztem rola, ezert is irtam le most a receptet :)

Gyere maskor is!

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP