2011. december 20., kedd

Gesztenyés szelet


Ennek a süteménynek a receptjét édesanyámtól kaptam 1-2 éve, viszont több blogon is láttam már. Nagyon finom sütemény, nem túl édes, igazi könnyű desszert egy laktató vacsora után, akár az ünnepekre is elkészíthető.

Nálunk nagy sikere van ennek a süteménynek, az utóbbi hónapban kétszer is megsütöttem. Második alkalommal dupláztam a gesztenye mennyiségét, akkor talán még finomabb volt, talán azért, mert a piskóta, a gesztenyekrém és a tejszínhab egyforma vastag volt, már a látványa is csábító volt.

A recept a Kifőztük magazin 2011/10. számában is megjelent.

Hozzávalók a tésztához:


  • 6 tojás

  • 6 evőkanál cukor

  • 1 dl olaj

  • 6 evőkanál liszt

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 2 evőkanál kakaópor


a krémhez:



  • 3 dl tej

  • 1 csomag vaníliapuding

  • 45 dkg cukrozatlan gesztenyepüré

  • 22 dkg vaj

  • 20 dkg cukor

  • 1 evőkanál rum


a tetejére:



  • 9 dl tejszín

  • 2 evőkanál porcukor

  • 1 tasak habfixáló (10 g)

  • 1 tasak vaníliás cukor

  • kakaópor
Összeszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, félretesszük. Robotgéppel magas fokozaton habosra verjük az egész tojást a cukorral, majd 3-4 adagban hozzákeverjük a lisztet meg az olajat. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük a piskótát. (Tűpróba!)

Összekeverjük a pudingport a cukorral, majd csomómentesen elkeverjük a tejjel, azután sűrűre főzzük. Habosítjuk a vajat, hozzáadjuk a gesztenyepürét is, majd fokozatosan beletesszük a kihűlt pudingkrémet és a rumot is. A kihűlt piskótára kenjük.

Fölverjük a tejszínt a cukorral és a habfixálóval, tetszés szerint vaníliás cukorral ízesítjük. Félreteszünk 2-3 evőkanálnyit a díszítéshez, majd a többit rákenjük a gesztenyekrémre. A tetejét meghintjük kakaóporral, nedves késsel megjelöljük a szeleteket, majd habrózsákat nyomunk minden szelet közepére. Néhány órára a hűtőbe tesszük, vizes késsel szeleteljük. Másnap a legfinomabb.


20 megjegyzés:

iri

Mar ideje is volt jelentkezni!Ilyen finom sutivel!Nalam a gesztenyes edesseg mindig Kolozsvart idezi.

Nelli

Gyönyörű ez a süti!A tányérkád is csodaszép!Boldog Karácsonyt kívánok Neked!

Blogkonyha

Csodálatos süteményt hoztál! És a tányérod is perfekt! Áldott Krarácsonyt!

Hankka

Nagyon finom lehet, és a sütin és a tányéron túl nekem a villád is nagyon tetszik. :)

Jutka

Gyönyörűen néz ki! Boldog Karácsonyt!

egycsipet

Békés, boldog karácsonyt kívánok nektek! :)

Gesztenye receptjei

Nagyon szép, békés, meghitt áldott karácsonyi ünnepeket kívánok sok szeretettel:-))

Bianka

Áldott, békés ünnepeket kívánok

szepyke

Áldott, békés, boldog karácsonyt neked és a szeretteidnek!:)

4Gyerek

Áldott ünnepet!

Hankka

Békés, boldog karácsonyt szeretteid körében! :)

Andi/cuki

Békés, Boldog Karácsonyt kívánok Nektek!:-))

Hankka

Egészségben, örömökben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok! :)

tücsi

Isteni ez a sütemény!:)
Utólagos engedelmeddel, vittem a receptedet és a diós csigádat is! Köszönöm!!!:))

Sütő-tök

Anyukám születésnapjára sütöttem meg tortának ezt a kis finomságot :) holnap lesz felavatva, remélem örülni fog neki :) Köszönöm a receptet :) Az íze valami mesés...

Jutka

Most jól jönne belőle egy hatalmas adag!

Süni

Szia, baromira tetszik a cikk :)

Süni

Jól néz ki :)

jeklystone123

Even if you don’t have an account you can see step by step guide for creating an Copc Patient Portal Account and Resetting the Copc Patient Portal password as well.


Copc Patient Portal

Névtelen

Szia. Mekkora a tepsi mérete?

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP