2011. december 20., kedd

Gesztenyés szelet


Ennek a süteménynek a receptjét édesanyámtól kaptam 1-2 éve, viszont több blogon is láttam már. Nagyon finom sütemény, nem túl édes, igazi könnyű desszert egy laktató vacsora után, akár az ünnepekre is elkészíthető.

Nálunk nagy sikere van ennek a süteménynek, az utóbbi hónapban kétszer is megsütöttem. Második alkalommal dupláztam a gesztenye mennyiségét, akkor talán még finomabb volt, talán azért, mert a piskóta, a gesztenyekrém és a tejszínhab egyforma vastag volt, már a látványa is csábító volt.

A recept a Kifőztük magazin 2011/10. számában is megjelent.

Hozzávalók a tésztához:


  • 6 tojás

  • 6 evőkanál cukor

  • 1 dl olaj

  • 6 evőkanál liszt

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 2 evőkanál kakaópor


a krémhez:



  • 3 dl tej

  • 1 csomag vaníliapuding

  • 45 dkg cukrozatlan gesztenyepüré

  • 22 dkg vaj

  • 20 dkg cukor

  • 1 evőkanál rum


a tetejére:



  • 9 dl tejszín

  • 2 evőkanál porcukor

  • 1 tasak habfixáló (10 g)

  • 1 tasak vaníliás cukor

  • kakaópor
Összeszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, félretesszük. Robotgéppel magas fokozaton habosra verjük az egész tojást a cukorral, majd 3-4 adagban hozzákeverjük a lisztet meg az olajat. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük a piskótát. (Tűpróba!)

Összekeverjük a pudingport a cukorral, majd csomómentesen elkeverjük a tejjel, azután sűrűre főzzük. Habosítjuk a vajat, hozzáadjuk a gesztenyepürét is, majd fokozatosan beletesszük a kihűlt pudingkrémet és a rumot is. A kihűlt piskótára kenjük.

Fölverjük a tejszínt a cukorral és a habfixálóval, tetszés szerint vaníliás cukorral ízesítjük. Félreteszünk 2-3 evőkanálnyit a díszítéshez, majd a többit rákenjük a gesztenyekrémre. A tetejét meghintjük kakaóporral, nedves késsel megjelöljük a szeleteket, majd habrózsákat nyomunk minden szelet közepére. Néhány órára a hűtőbe tesszük, vizes késsel szeleteljük. Másnap a legfinomabb.


17 megjegyzés:

iri

Mar ideje is volt jelentkezni!Ilyen finom sutivel!Nalam a gesztenyes edesseg mindig Kolozsvart idezi.

Nelli

Gyönyörű ez a süti!A tányérkád is csodaszép!Boldog Karácsonyt kívánok Neked!

Illéskrisz Konyhája

Csodálatos süteményt hoztál! És a tányérod is perfekt! Áldott Krarácsonyt!

hankka

Nagyon finom lehet, és a sütin és a tányéron túl nekem a villád is nagyon tetszik. :)

Jutka

Gyönyörűen néz ki! Boldog Karácsonyt!

egycsipet

Békés, boldog karácsonyt kívánok nektek! :)

Ottis

Békés, Boldog Karácsonyt kívánok neked!

Gesztenye receptjei és Bonbon mánia

Nagyon szép, békés, meghitt áldott karácsonyi ünnepeket kívánok sok szeretettel:-))

Bianka

Áldott, békés ünnepeket kívánok

szepyke

Áldott, békés, boldog karácsonyt neked és a szeretteidnek!:)

4Gyerek

Áldott ünnepet!

hankka

Békés, boldog karácsonyt szeretteid körében! :)

Andi/cuki

Békés, Boldog Karácsonyt kívánok Nektek!:-))

hankka

Egészségben, örömökben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok! :)

tücsi

Isteni ez a sütemény!:)
Utólagos engedelmeddel, vittem a receptedet és a diós csigádat is! Köszönöm!!!:))

Sütő-tök

Anyukám születésnapjára sütöttem meg tortának ezt a kis finomságot :) holnap lesz felavatva, remélem örülni fog neki :) Köszönöm a receptet :) Az íze valami mesés...

Jutka

Most jól jönne belőle egy hatalmas adag!

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP