tag:blogger.com,1999:blog-8618124056297061909.post822070954549730965..comments2024-02-26T23:03:40.930-05:00Comments on Jade konyhája: Citromos legyezőJadehttp://www.blogger.com/profile/09377205427455060932noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-8618124056297061909.post-29908951457172426982017-01-27T17:07:11.072-05:002017-01-27T17:07:11.072-05:00Sonja,
FYI: The decagram's abbreviation in Hun...Sonja,<br />FYI: The decagram's abbreviation in Hungarian is dkg, so that is correct. Jadenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8618124056297061909.post-60363127042328552702017-01-27T17:02:13.892-05:002017-01-27T17:02:13.892-05:00Not at all, Sonja! I truly appreciate your feedbac...Not at all, Sonja! I truly appreciate your feedback. Unfortunately, recently I haven't had much time for blogging, but should I continue, will definitely use grams indicating the weight of ingredients. Thanks again and enjoy a great weekend. <br /><br />p.s. Let me know how the cake turns out. It's been quite a while since I baked it, but it's one of the best cakes I've ever made...Jadenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8618124056297061909.post-47360945174984929592017-01-27T15:14:09.386-05:002017-01-27T15:14:09.386-05:00Thank you, I've seen it already. Nevertheless,...Thank you, I've seen it already. Nevertheless, I would suggest that you you consider writing the amounts according to the International System of Units (SI) (the Metric system) to avoid poor translation from Hungarian to English using any language translation tools ( Google Translate, Bing Translator etc. ). <br />If you insist in writing weight in decagrams, the correct abbreviation is dag not dkg. <br />Being a baker for a long time, I can cope with the poor translation of the instructions but the quantities are the problem.<br />Please, do not think I am know-it-all, arrogant person. I am just trying to help.<br />As the illustration, please see how the receipt is translated using Google Translator :)<br />Ingredients for the dough:<br />40 g flour<br />5 g sugar<br />2 teaspoons dry yeast<br />1/4 teaspoon sea salt<br />1.5 oz milk<br />6 g butter<br />1.5 teaspoons vanilla extract<br />2 eggs<br />the citromkrémhez:<br />10 g sugar<br />3 tablespoons lemon peel<br />6 g butter<br />the mázhoz:<br />8 ounces cream cheese<br />4 ounces of powdered sugar<br />1 tablespoon milk<br />1 tablespoon lemon juicesonja1911https://www.blogger.com/profile/07604249955439591663noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8618124056297061909.post-40187342961401798082017-01-27T14:30:16.525-05:002017-01-27T14:30:16.525-05:00Hi Sonja,
Thank you for your visit. You may want ...Hi Sonja, <br />Thank you for your visit. You may want to check the below link for the recipe and instructions in English:<br /><br />http://leitesculinaria.com/535/recipes-lemon-scented-pull-apart-coffee-cake.html<br /><br />Enjoy!<br /><br />JadeJadenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8618124056297061909.post-57244119479880817572017-01-27T14:11:53.689-05:002017-01-27T14:11:53.689-05:00Looks like a good recipe but there is a problem wi...Looks like a good recipe but there is a problem with the English translation using Google Translate for us not speaking Hungarian . <br />The quantities of the ingredients are incorrectly stated when translated in English. For example: <br />1,5 dl of milk ( 150 ml) when translated amounts to 1,5 oz milk ( 44.36 ml), 6 dkg ( 60 g) of sugar becomes 6 g of sugar etc.<br />I am sure that the problem would be solved if you write your quantities in grams and millilitres and not in dkg or dl.sonja1911https://www.blogger.com/profile/07604249955439591663noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8618124056297061909.post-19680586643876333582011-04-02T11:12:40.554-04:002011-04-02T11:12:40.554-04:00Végre tegnap megcsináltam ezt a fantasztikus kalác...Végre tegnap megcsináltam ezt a fantasztikus kalácsot. Az íze egyszerűen tökéletes! A formája már sajnos nem lett ilyen szép, nekem nem álltak meg ilyen jól a tészta szeletek, összecsúsztak. Nem tudom,mit ronthattam el, vagy túl lágy volt a tészta, vgy túl vékony lehetett? De azért nagyon nem bánkódtam, így is elfogyott. :))Szemihttps://www.blogger.com/profile/06939943358902602529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8618124056297061909.post-70591321753003135812010-11-19T08:08:47.300-05:002010-11-19T08:08:47.300-05:00Judith, ilyen finom sütit régen ettem! Családunk 3...Judith, ilyen finom sütit régen ettem! Családunk 3 tagja ült az asztal körül, és alig bírta abbahagyni az evést!<br />Kicsit változott nálam (majd posztolom), de a lényeg megmaradt; pihe-puha tészta, intenzíven citromos íz, köszi!!!:)))Katahttps://www.blogger.com/profile/10084319330525990248noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8618124056297061909.post-73056888239701604582010-10-23T02:36:01.447-04:002010-10-23T02:36:01.447-04:00Koszonom szepen Mindannyiotoknak!
Andi, a pudingg...Koszonom szepen Mindannyiotoknak!<br /><br />Andi, a pudinggal vagy fozott kremmel ugyanaz a helyzet? Mas nem jut eszembe, amitol ilyen kremes lenne. <br /><br />Trinity, en csak orulok, ha kiprobalod. Remelem izleni fog!Jadehttps://www.blogger.com/profile/09377205427455060932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8618124056297061909.post-8075504786262136722010-10-21T07:21:20.826-04:002010-10-21T07:21:20.826-04:00Jaj , de széép!!
És citromos, azt szeretem nagyon!...Jaj , de széép!!<br />És citromos, azt szeretem nagyon! :))Szemihttps://www.blogger.com/profile/06939943358902602529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8618124056297061909.post-66844405672637857102010-10-21T04:59:02.867-04:002010-10-21T04:59:02.867-04:00De buli :-)De buli :-)Diahttps://www.blogger.com/profile/15534204797081996970noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8618124056297061909.post-22777687383287102952010-10-21T03:16:15.480-04:002010-10-21T03:16:15.480-04:00De jót csináltál már megint! Imádom a citromot, és...De jót csináltál már megint! Imádom a citromot, és ez a forma már az újságban is tetszett. Nagyon szép lett!Ildyhttps://www.blogger.com/profile/12000590351863051591noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8618124056297061909.post-15007336306612442582010-10-20T09:38:32.872-04:002010-10-20T09:38:32.872-04:00Bevallom, ezzel megint elvarázsoltál! Nagyon szere...Bevallom, ezzel megint elvarázsoltál! Nagyon szeretem a citromos ízvilágot, ilyesfajta receptem nem volt. Már a megformázása is annyira különleges, ugye nem baj, ha megsütöm? Köszi!!trinityhttps://www.blogger.com/profile/17414030403460880872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8618124056297061909.post-20795835203845656942010-10-20T09:23:36.182-04:002010-10-20T09:23:36.182-04:00Judit, ez nagyon szuper!:-))Mondd csak, van esetle...Judit, ez nagyon szuper!:-))Mondd csak, van esetleg ötleted, hogy a krémsajtot lehetne-e helyettesíteni, esetleg elhagyni? Anyukám epéje nem bírja a tejtermékeket, de a citromos sütiket imádja.S ez olyan jópofa lenne!:-))Andi/cukihttps://www.blogger.com/profile/06655321299114252008noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8618124056297061909.post-15607531055271765622010-10-20T04:17:47.011-04:002010-10-20T04:17:47.011-04:00Én meg ujból csak ámulok és bámulok... :)Én meg ujból csak ámulok és bámulok... :)Gál Edithhttps://www.blogger.com/profile/03935674550678355446noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8618124056297061909.post-54065822721604805062010-10-20T03:46:28.456-04:002010-10-20T03:46:28.456-04:00mekkora ötlet.
bár nekem más ízvilág után kell gon...mekkora ötlet.<br />bár nekem más ízvilág után kell gondolkodni, ez nem jön be.<br />föltétlen jegyeztem ezt a fajta készítést.4Gyerekhttps://www.blogger.com/profile/18063541367274788419noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8618124056297061909.post-17894414317116708092010-10-20T03:16:43.137-04:002010-10-20T03:16:43.137-04:00Ez már az újságban is felkeltette az érdeklődésem,...Ez már az újságban is felkeltette az érdeklődésem, csúcs szuperül néz kiBiankahttps://www.blogger.com/profile/04740852582267201615noreply@blogger.com