![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8cCSO_zCuYzKWBTp7_-gOzlxh1Ls3SpiPptbzL6zKTkZZH9jBwpoatSMte4B1UbZN9ED4_qxIb-LkiFA5aIwx4AQKlZSo2osZdaHq0W1v0gDAqKExp9fvR7F9panJzsq90qh7CpN8xNE/s280/macaroon+4.jpg)
Újra felgyűlt néhány tojásfehérjém és egy újabb recepttel próbáltam ki a kókuszos csókot. Szerintem ez mégjobban sikerült, mint a korábbiak.
Díszitésképpen színes gumicukorkákat tettem a közepébe - ezúttal ugyan nem csokiztam Szepykének tett ígéretemhez híven - de majd legközelebb, amikor több időm lesz...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgP4pZNPFHL0wXiaR0qk2q5dnxlnHlCcU3Ts3WBVKoaATEC1fKg4zBWF_Wa0w9xeeg1wMrlZUDmULB3IRqnGDpsZX9nrCV6m598eQtBPnIxW-Jlq_IYzD_jAKecnfRkbIruS40SqXUZCo/s280/macaroon+3.jpg)
Hozzávalók:
- 1/2 cup vagy 4 tojásfehérje
- 1/2 kiskanál vanília kivonat
- csipet só
- 1 cup/csésze cukor
- 3 cup/csésze kókuszreszelék
- 1 kanál keményitőliszt
Felvertem a tojásfehérjéket, hozzáadtam a vaníliát, sót, majd kanalanként a cukrot és kb 5-6 percig vertem, míg a cukor szemcséit nem lehetett érezni. Fakanállal lazán belekevertem a kókuszreszeléket és keményítőt.
180 fokos sütőbe tettem kb 18 percre, amíg kezdett aranysárgává válni.
Fontos, hogy a hab állaga ne legyen híg, különben sülés közben szétfolyik. A mértékeknél fontos a tojások nagysága is, ezért ha túl laza, tegyünk még hozzá kókuszreszeléket.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTWsuN4K9n6RM_oT6Fz_Z3emEqCCiokMnv7KVmmJtOQbKhpE1VbfCL-1a7wui9gEQ3QwFj6w7MlO1_487P7Tbxaz9-donogM1xXTdYAKMzrJfAeChK15z4gjRBrkChZWoNE1EZpjYQmJk/s280/macaroon+1.jpg)
Taste of Home: Baking Classics, p. 312
Hello Judith, what a beautiful delicious food and fantastic presentation you have here!
VálaszTörlésCongratulations and I will visit you soon again!
Hi Nina!
VálaszTörlésThank you for stopping by and also for the compliments!
I checked out your blogs, wowwww, you left me speachless!!! What great things you do! Congrats Yourself!
And I will sure visit you again! :) Have a great day!