![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgnCaIXP7NLhR5onzcpYRTtB4LVKnVlXxDjweCUW9e357gJEkM1G8lVcRCNYnAcsZDkdhP8svM6N6i5AEFrKLnFzuQXDcwXBsUvvGTTIlzT5XIHwc61330rygxu6L-FMctZr_OFzyClSA/s280/palacsinta.jpg)
Hozzávalók 4-6 palacsintához:
- 1 csésze/ 2,5 dl tej
- 1 tojás
- 1/2 csésze liszt
- 1/2 kk só
- 1 kk olaj
- 1/2 kk reszelt narancshéj vagy 1 kk citromhéj - én mindkettőből tettem
- cukor, ízlés szerint
Töltelék:
- 1 csésze ricotta vagy tehéntúró
- mazsola
- 1 kk vaniliaesszencia
- cukor, ízlés szerint
- 1/2 kk reszelt citromhéj
Ezenkívül:
- olaj/vaj a sütéshez
- porcukor szóráshoz
- eper, málna, szeder topping kevés citromlével és cukorral ízesítve
- kevés tejszín a nyakon-öntéshez :D
Az eredeti recept szerint a palacsinta tésztát 2-8 órán át pihentetni kellene a hütőben. Én őszintén bevallom, nem volt időm eddig soha a pihentetésre...
A kisült palacsinták felét megkenjük a töltelékkel, 4-be hajtjuk, megszórjuk porcukorral, ráhalmozzuk a gyümölcsöket, kevés tejszínnel, esetleg tejszínhabbal tuningoljuk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi68GUOzaK9XQbL2Cz7Qbq1pzqM81Y86Q-bxaUJpBRvErvc-OmjIGA3QIQFPeT4fL6wPY9qNleK0Iikwlc6vjkHsW2f8SmzcU4kAXBcDHn6pjgpgsuAfAUFKG8QHuQBjJl26D80jPwEsKs/s280/P1070840.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwP76fKN92gcYpr7tkuDGkit6HLYbnJRXdsUl-Tx4QA5Z6Q1ZXALLAIyCMJSBc9NzoC9qEc-07cRHsym5zj4AT932lDEglhwZOs1rOIEgkTliv1LWXpMV9JlUnwBpRiYLgDPTi5cwnMIk/s280/palacsinta+2.jpg)
Jó étvágyat!
csak most sikerült ezen a blogodon olvasnom, dehát ez fantasztiku Judith! Mindenesetre a Barni jó kezekben van. nagyon ügyes vagy.
VálaszTörlésKoszi Jutka! Hat igyekszem, es kozben nagyon elvezem :)
VálaszTörlés