A receptje is nagyon egyszerű:
- 25 dkg liszt
- 12,5 dkg gyümölcs joghurt
- 12,5 dkg vaj
- 1/2 cs sütőpor
- csipet só
- 1 cs vanilin cukor a megszóráshoz
A vajat vízgőz fölött felolvasztjuk és kihűtjük. A lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral, vajjal, joghurttal. Az összeállított tésztát kerekre nyújtjuk, kb. fél cm vastagságúra, szeletekre vágjuk, nutellával vagy lekvárral megtöltjük, felcsavarjuk. (Én dupla adagot készitettem és 3 gombócra osztottam, hogy kisebb kiflik legyenek.)
Nem kenjük meg semmivel. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, amíg kissé megbarnul. Még forrón megszórjuk a vaníliás cukorral.
Megj. Ezt a kiflit sajtosan is el lehet készíteni, natúr joghurtot használva...
A recept itt található.
Judith draga mea ti-au iesit absolut minunate!! Astazi vreau sa le refac si eu daca ajung sa cumpar iaurt. Iti multumesc ca ai incercat reteta si abia astept sa le vad in versiunea sarata. O zi minunata iti doresc!!
VálaszTörlésEz tényleg nagyon egyszerű. Ez nem mindegy ebben a forróságban. Nagyon szép és gusztusos is. Így reggeliidőben meg aztán főleg! Egy pohár hideg tejjel! Huhh.. :-))
VálaszTörlésNagyon szépek a kiflik! Beleharapnék egybe ha itt lenne!
VálaszTörlésTegnap előtt én is megsütöttem már ezt a receptet és tényleg finom.
VálaszTörlésMiért kell a vajat vízgőzön olvasztani? Nekem még soha nem lett semmi baja, se lángon, se mikróban olvasztáskor. A mikróval érthető, hogy van, akinek gondja van, de a gázon való olvasztás, ami nem gőz fölött történik, az miért fontos?
VálaszTörlésSzia,
VálaszTörlésmár régóta nézegetem a blogod, mert gyönyörű dolgokat sütsz!! Gratulálok!!!
De képzeld, most jöttem csak rá, hogy Jade blogja= Judith!!!
Szóval,akkor mostantól naponta jövök:)))
Laura, iti multumesc! O zi frumoasa si voua!
VálaszTörlésYasmine, ez jott a reggeli kave melle. Amit kivetelesen nem ereztem keserunek mert a kifli nem tulzottan edes. A te kiflijeid is gyonyoruek!
Kiskukta, szivesen megkinalnalak! Talan maradt meg 2 db..., dupla adagbol...
Fruzska, :) Kivancsi vagyok a sajtos verziora. Legkozelebb azt is kiprobalom.
Szepyke, ezen en is elgondolkodtam. Kideritem, oke? En mikroban olvasztottam...
Trinity, nagyon kedves vagy! Koszi, hogy beneztel, ujra.
Hat igen, a profil megvan par eve, olvasgattam, de csak most kezdtem bele a blog irasba. Lehet, hogy valtoztatnom kellene a neven, hogy ne legyen megteveszto?
Ez tényleg zseniális, tetszik, hogy ilyen gyors, s ennyire jó tésztája van! Köszi!
VálaszTörlésMa kipróbáltam a receptet , naaaaagyon finom :) és nagyon hamar megvan :D Legközelebb a sósat is kipróbálom :D
VálaszTörlésKöszi a receptet.
Napmatka, en is attol feltem, hogy ha olyan gyors, akkor a tesztaja nem lehet valami jo. Tevedtem, a sutopor elvegzi a dolgat...
VálaszTörlésHilda, jujj de orulok, hogy izlett!
Szerintem is hihetetlenul gyorsan elkeszul. Puszi a szep fiacskadnak!
Szepyke,
VálaszTörlésLaura szerint ha a vajat egyenesen a tüzlángon olvasztjuk, veszit a minőségéből a tészta. Mikróban OK az olvasztás.
Megcsináltam, 100% teljes őrlésű tönkölyből és nagyon ízlett mindenkinek! Köszi a receptet! :o)
VálaszTörlésKata, orulok, hogy kiprobaltad es izlett! Kivancsi vagyok az izere ha tonkolylisztbol keszul. Itt sajnos olyan nem kaphato... vagy csak en nem tudok rola :(
VálaszTörlés