2009. július 22., szerda

Laura gyors kiflije

Ezt még 30 perces kiflinek is lehetne nevezni, mert ennyi idő alatt össze lehet kavarni, felcsavarni, sütni és enni is. Az este pedig csak ennyire volt erőm is, időm is.

A receptje is nagyon egyszerű:
  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg gyümölcs joghurt
  • 12,5 dkg vaj
  • 1/2 cs sütőpor
  • csipet só
  • 1 cs vanilin cukor a megszóráshoz

A vajat vízgőz fölött felolvasztjuk és kihűtjük. A lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral, vajjal, joghurttal. Az összeállított tésztát kerekre nyújtjuk, kb. fél cm vastagságúra, szeletekre vágjuk, nutellával vagy lekvárral megtöltjük, felcsavarjuk. (Én dupla adagot készitettem és 3 gombócra osztottam, hogy kisebb kiflik legyenek.)


Nem kenjük meg semmivel. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, amíg kissé megbarnul. Még forrón megszórjuk a vaníliás cukorral.


Megj. Ezt a kiflit sajtosan is el lehet készíteni, natúr joghurtot használva...

A recept itt található.

13 megjegyzés:

  1. Judith draga mea ti-au iesit absolut minunate!! Astazi vreau sa le refac si eu daca ajung sa cumpar iaurt. Iti multumesc ca ai incercat reteta si abia astept sa le vad in versiunea sarata. O zi minunata iti doresc!!

    VálaszTörlés
  2. Ez tényleg nagyon egyszerű. Ez nem mindegy ebben a forróságban. Nagyon szép és gusztusos is. Így reggeliidőben meg aztán főleg! Egy pohár hideg tejjel! Huhh.. :-))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek a kiflik! Beleharapnék egybe ha itt lenne!

    VálaszTörlés
  4. Tegnap előtt én is megsütöttem már ezt a receptet és tényleg finom.

    VálaszTörlés
  5. Miért kell a vajat vízgőzön olvasztani? Nekem még soha nem lett semmi baja, se lángon, se mikróban olvasztáskor. A mikróval érthető, hogy van, akinek gondja van, de a gázon való olvasztás, ami nem gőz fölött történik, az miért fontos?

    VálaszTörlés
  6. Szia,
    már régóta nézegetem a blogod, mert gyönyörű dolgokat sütsz!! Gratulálok!!!
    De képzeld, most jöttem csak rá, hogy Jade blogja= Judith!!!
    Szóval,akkor mostantól naponta jövök:)))

    VálaszTörlés
  7. Laura, iti multumesc! O zi frumoasa si voua!

    Yasmine, ez jott a reggeli kave melle. Amit kivetelesen nem ereztem keserunek mert a kifli nem tulzottan edes. A te kiflijeid is gyonyoruek!

    Kiskukta, szivesen megkinalnalak! Talan maradt meg 2 db..., dupla adagbol...

    Fruzska, :) Kivancsi vagyok a sajtos verziora. Legkozelebb azt is kiprobalom.

    Szepyke, ezen en is elgondolkodtam. Kideritem, oke? En mikroban olvasztottam...

    Trinity, nagyon kedves vagy! Koszi, hogy beneztel, ujra.
    Hat igen, a profil megvan par eve, olvasgattam, de csak most kezdtem bele a blog irasba. Lehet, hogy valtoztatnom kellene a neven, hogy ne legyen megteveszto?

    VálaszTörlés
  8. Ez tényleg zseniális, tetszik, hogy ilyen gyors, s ennyire jó tésztája van! Köszi!

    VálaszTörlés
  9. Ma kipróbáltam a receptet , naaaaagyon finom :) és nagyon hamar megvan :D Legközelebb a sósat is kipróbálom :D
    Köszi a receptet.

    VálaszTörlés
  10. Napmatka, en is attol feltem, hogy ha olyan gyors, akkor a tesztaja nem lehet valami jo. Tevedtem, a sutopor elvegzi a dolgat...

    Hilda, jujj de orulok, hogy izlett!
    Szerintem is hihetetlenul gyorsan elkeszul. Puszi a szep fiacskadnak!

    VálaszTörlés
  11. Szepyke,
    Laura szerint ha a vajat egyenesen a tüzlángon olvasztjuk, veszit a minőségéből a tészta. Mikróban OK az olvasztás.

    VálaszTörlés
  12. Megcsináltam, 100% teljes őrlésű tönkölyből és nagyon ízlett mindenkinek! Köszi a receptet! :o)

    VálaszTörlés
  13. Kata, orulok, hogy kiprobaltad es izlett! Kivancsi vagyok az izere ha tonkolylisztbol keszul. Itt sajnos olyan nem kaphato... vagy csak en nem tudok rola :(

    VálaszTörlés