2009. július 5., vasárnap

Vasárnapi vacsora

A csirkemelleket a következő pácba tettem 1 órára:
  • 1 k olasz fűszer keverék (bazsalikom, zsálya, oregano, kakukkfű)
  • 1 tk dijoni mustár
  • só, bors
  • 3 k olaj
  • 1 k balzsamecet

Ezután tűzálló tálba tettem, letakartam alufóliával. Így sütöttem 200 fokon kb. 15-20 percig, majd a fólia nélkül készre sütöttem.

A krumplit úgy készítettem, ahogy néhány hete Mutternál láttam. A megpucolt krumpli hasábokat lobogó sós vízbe dobjuk, igy "előfőzzük" kb 8 percig, leszűrjük, majd fűszerezzük (só, paprika) és 3 k olajjal, valamint 3 k kenyérmorzsával beszórjuk. Így mehet a sütőbe és ropogósan finomra sül.


7 megjegyzés:

  1. Nagyon étvágygerjesztő vacsora:) Ha majd átnézel hozzám vár egy meglepi téged!

    VálaszTörlés
  2. hú, ez igen!:)
    és a mártás az egyszerű tartár vagy majonéz?

    VálaszTörlés
  3. Tetszik az blogod! Ez a vacsi meg nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
  4. Deborah, koszonom itt is!

    Mutter, a martast keszen vettem... olyan jol nezett ki a polcon, nem tudtam ellenallni...

    Kiskukta, koszonom szepen,orulok, hogy beneztel! A te blogod is tetszik es milyen aranyos babaid vannak! :)

    VálaszTörlés
  5. Köszi szépen a bókokat, jövök hozzád ezután rendszeresen.

    VálaszTörlés
  6. Mi az a pici piros rajta? Paradicsom? Ilyen pici? Vagy valami paprika?

    VálaszTörlés
  7. Itt cseresznye-paradicsomnak nevezik, otthon koktelparadicsomnak. Anyukamnak termett a kertjeben is...
    A salatakhoz ezt hasznalom inkabb, nem kell szeletelni, igaz a villat nehezebb igy beleszurni, mint a szeleteltbe... ;)

    VálaszTörlés