Hozzávalók:
- 50 dkg bacon szeletelve
- 50 dkg borjúhús, darálva
- 1 tojás
- 1/4 csésze tej
- 1/3 csésze zabpehely
- só, bors, tetszés szerinti fűszerek
- maréknyi gomba
- sajt
- 1 paprika
- megkenéshez kb. 1/2 csésze barbeque szósz
Elkészítettem a bacon alapot: egy alufólia lapra vízszintesen leraktam egymás mellé a szeleteket. Majd balkéz felől kezdtem a függőleges szeletek rakását. Egyik kézben tartottam az új szeletet, a másikkal emelgettem a vízszintesben levőket, hogy átbújtassam alatta a függőlegest. (Sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint leírni a készítését.)
Így nézett ki készen az alap:Rápakoltam a fasírt masszát, sajtot, vajon megpárolt gomba szeleteket és a csíkozott zöld paprikát - jó lett volna néhány piros szelet is, de most csak zöld volt itthon.
Az alufólia segítségével szorosan feltekertem - ugyanúgy, mint a piskótatekercset szoktuk a konyharuhával, bocsi, most jobb összehasonlítás nem jut eszembe - majd a rudat áttettem egy kikent tűzálló edénybe. Letakartam az alufóliával és így sütöttem 180 fokon kb. 30-40 percet.
ez a göngyölési mód nagyon tetszik. köszönöm.
VálaszTörlésjol nez ki
VálaszTörlésOrulok, hogy tetszik!
VálaszTörlésEz valami csodaszép! Nekem is nagyon tetszik, ahogy göngyölted, ki fogom próbálni!
VálaszTörlésGyönyörű! Én is kipróbálom, nagyon ügyes vagy!
VálaszTörlésTiszta bacon-szőttes :)
VálaszTörlésÉpp szombaton készült nálam is:-)
VálaszTörlésNagyon szép, azt hiszem kedvet kaptam hozzá a leírásod alapján. Köszi a fotókat!
VálaszTörlésKoszonom Mindenkinek a hozzaszolasokat!
VálaszTörlésNagyon kedvesek vagytok!
Nagyon-nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésDe guszta..., csorog a nyálam!
VálaszTörlésétvágygerjesztő!!!
VálaszTörlésnagyon jol nez ki kiprobalom
VálaszTörlésKoszi Mindenkinek!! :) Erdemes kiprobalni!
VálaszTörlés