2009. augusztus 13., csütörtök

Zöldséges - húsos fasirt


Újabb maradék felhasználás:
A húslevesből a zöldséget és húst francia salátának és fasírtnak használtam fel. Általában nagy adagokat főzök, igy sok marad. A franciasalátára egy idő után ráununk, de a fasírt azonnal elfogy, még melegen.
Apró darabokra vágtam a húst és zöldségeket (lehet reszelni is), adtam hozzá kevés szárított hagymaport, illetve fokhagymaport, kevés zsemlemorzsát, petrezselyemzöldet, sót, borsot, 1-2 tojást, hogy összetartsa. Forró olajban kisütöttem.
Nekem kimondottan nagyon tetszik benne a sárgarépa színe :)

8 megjegyzés:

  1. Ez egy remek ötlet, nem találtam volna ki, hogy miből készült!

    VálaszTörlés
  2. Nyáron különösen jólesik némi zöldséggel fellazítva a fasírt. Vittem is a receptet, köszi!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon orulok, hogy Nektek is tetszik!
    Az otletet egy nagyon kedves baratnom adta, aki a rendszervaltas elott mesterszakacs volt egyik hires aradi etteremben. Az akkori szlogen szerint: 'mindent ujrahasznositunk, semmit nem dobunk ki' keszult. Mindenesetre nekunk izlik hidegen is, melegen is.

    VálaszTörlés
  4. Mostanában én is rákattantam a fasírtokra, bár jó ideje nem kívánom a húst.Úgyhogy kreatívkodok.
    Ugorj be hozzám kérlek, vár egy játék:)

    VálaszTörlés
  5. Egyszerűen nagyszerű:-)

    Hanna

    VálaszTörlés
  6. Sofia, koszi a meghivast itt is!

    hanna, igy van! Annyira egyszeru, hogy ketszer is meggondoltam, hogy feltegyem-e a blogra... De annyira izlett, hogy kar lett volna kihagyni.

    VálaszTörlés
  7. Köszi az ötletet, kifogom probálni mert a francia salátát én nem igazán szeretem, így általában a húslevesből a zöldséget mindig eldobom.

    VálaszTörlés
  8. Demyke, orulok nagyon, hogy tetszik az otlet! :)

    VálaszTörlés