Elkészítettem a kelt tésztát, mikor duplájára nőtt, lisztezett felületen kinyújtottam 1 cm vastagságúra és rákentem a következőkből kikavart krémet:
- 30 dkg krémsajt (Philadelphia vagy házi készítésű)
- porcukor ízlés szerint, én kb. 6-7 kanálnyit tettem bele
- aszalt áfonya, kb. 4 kanálnyi
- 1,5 tk reszelt narancshéj
- 1,5 tk reszelt citromhéj
- 1-2 k narancslé, a krémsajt keménységétől függően, a lényeg, hogy a krém könnyen kenhető legyen
Én a fenti adagot megfeleztem, arra gondolva, hogy túl sok lesz. De sajnálom, mert már alig van belőle, mire kisült a második tepsivel, az első el is fogyott. Rendkívül finom, a savanykás- citrusos íze nekünk nagyon bejött.
En is gyakran szoktam kesziteni,leginkabb dioval,s nalunk darazsfeszek a neve.
VálaszTörlésNagyon guszta!
VálaszTörlésDe nagyon guszta,szépséges!:-))
VálaszTörlésMi is nagyon szeretjük a kelt észtát,áfonyát és a krémsajtot(is).
Áfonya rajongó vagyok én is , a csigucik szépségesek! :))
VálaszTörlésEzzel letaglóztál. Nagyon szépek. :)
VálaszTörlésEzek milyen kis csinosak lettek! Nekem most aszalt meggyem van, kipróbálom azzal.
VálaszTörlésEz csodaszép! Elrakom, egyszer sort kerítek rá.
VálaszTörlésIri, Anyukam is sokszor keszitett darazsfeszket, de az 4-5 cm vastag volt. Ezek vekonyabbak, azert neveztem inkabb csiganak. De koszi, hogy eszembe juttattad, legkozelebb olyan is lesz.
VálaszTörlésOttis, Andi, Limara, Puszedli, nagyon koszonom! Orulok, hogy Nektek is tetszik!
Moha, szerintem az aszalt meggy is hasonlo izben az afonyara, igy azzal is finom lehet. koszi, hogy kiprobalod!
Wise Lady, koszonom! Ugy-e nem gond, hogy mostansag belinkelem a hazi kremsajt kesziteset? Azzal is nagyon finom lehet es sokkal elerhetobb...