2009. szeptember 2., szerda

Sajtos-fetás pogácsa

Margit2 receptje alapján készült ez a pogácsa, nagyon finom lett.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag (5 dkg) élesztő - én 1 csapott ek instant élesztőt használtam
  • 1 dl tej
  • 1 kis doboz tejföl- én aludttejet használtam és így is nagyon finom lett
  • kb. 1 kk só
  • 20 dkg feta/telemea sajt a tésztába
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás, szezámmag, köménymag a tetejére

A margarin egyharmad részét, és a 10 dkg sajtot félretesszük. A többi hozzávalóból tésztát dagasztunk. 2-szer kisodorjuk a tésztát, a félretett margarinnal megkenjük, a reszelt sajttal megszórjuk és összehajtogatjuk.

Én dupla adagot készítettem, a meggyúrt tésztát 2-be osztottam és felváltva sodortam ki őket. Amíg egyiket nyújtottam és kentem, a másikat összehajtva a hűtőben pihentettem - kb. 5 percig. Érdemes volt hajtogatni a számottevő pihentetés nélkül is, mert nagyon szép leveles lett a tésztája.

Tetejét egész tojással lekenjük, rá sajtot szórunk. Ezután kiszaggatjuk, hézagosan tepsibe rakjuk, és kelni hagyjuk kb. 30-40 percig. Zsírozott tepsiben sütjük 200 fokon kb. 20 percig.


7 megjegyzés:

  1. Nagyon nagyon megkívántam hmmmmmmmmmmmmmm

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom volt, en is ettem belole.

    VálaszTörlés
  3. Fruzska, Viki, Kiskukta, koszonom szepen!

    Evodia, a kis doboz tejfolre kell gondolni, de mivel en aludttejet hasznaltam, annyit tettem bele, amennyit felvett, hogy rugalmas tesztat kapjak.

    Johanna, orulok, hogy izlett Nektek is... :)

    VálaszTörlés
  4. Most már az van, ha receptet keresek, előbb menézem hogy csinálja Jade! :) annyira örülök hogy megtaláltam a blogod! Ha elkérik a receptet, mindig ajánlom, keressenek Téged! :) Köszönöm szépen a recepteket! Üdv Bernadett

    VálaszTörlés