Ezt a receptet is Catalina-nál láttam először. Itt állítólag benzinkutaknál lehet kapni a frissen készült corn dogot - bár én még ezelőtt soha nem kóstoltam - viszont a képek alapján kedvem támadt a kipróbálásához.
Férjemnek nagyon ízlett, nekem kevésbé jött be az édes és sós íz kombináció miatt, éppen ezért legközelebb a cukrot kihagyom a tésztából.
Hozzávalók:
- 1 csésze - 2,5 dl tej
- 7 gr porélesztő
- 2 ek olaj
- csipet cukor - 2 ek eredeti recept szerint
- 1 csésze kukoricaliszt
- 1 + 1/4 csésze liszt
- 2 csipet só
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 9 virsli, félbevágva
- 1 tojás
- szezám mag
Egy edényben összekeverjük a tejet, élesztőt, olajat, cukrot és kukoricalisztet. Hozzáadjuk a liszt, só és szódabikarbóna keverékét, majd kb. 10 percig dagasztjuk. Cipóvá formázzuk, 1 órát kelesztjük.
Közben elkészítjük a virslit: kisebb vágásokat ejtünk rajtuk, sózzuk, borsozzuk, majd 3 percig kevés forró olajban forgatva megsütjük. Kihűtjük, majd mindegyikbe hurkapálcikát szúrunk.
A megkelt tésztát 18 részre osztjuk, egyenként rudakat formázunk, majd a virslik köré tekerjük spirálosan, a végeket jól betuszkolva, hogy ne bújjanak ki sülés közben, sorban sütőpapírral ellátott tepsire rakjuk.
Egyenként megkenjük a tekercseket a kissé felvert tojással, majd szezámmagba hempergetjük és visszatesszük a sütőpapírra.
230 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, amíg ropogós arany színű lesz. Mi tésztasalátával ettük...
én ennek az egyszerűbb formáját szoktam, virslit becsavarni bolti levelestésztába, mehet rá sajt tojás pár perc és kész:D
VálaszTörlésde ez biztos finomabb, imádom a kukoricalisztet
Én is az egyszerű változatot szoktam, de a tiéd olyan jól néz ki, hogy ezért megérné a pluszmunka!
VálaszTörlésIt is such a joy to see that I inspire you to make these great dishes. Many times I think you master to make them look even better thatn mine and that makes me really happy. Congratulations !
VálaszTörlésVery good and delicious idea! Thank you
VálaszTörlésHát, ez nagyon jóóóó!
VálaszTörlésNyalóka hotdog, akarom mondani corn dog!:)
Mindenesetre nagyon jól néz ki, az édes sós kombináció nekem se jön be, de cukor nélkül fincsi lehet!
VálaszTörlés