Van már egy ehhez hasonló recept itt a blogon, ez valamelyest különbözik, dió és kókuszreszelék van a tésztájában, valamint fehércsoki lencse rászórva. Ezt a receptet is egyik kedvenc süteményes könyvemből vadásztam. Nagyon finom, akik kókuszkedvelők, bátran kipróbálhatják!
Hozzávalók a tésztához:
- 17 dkg vaj/margarin (3/4 csésze)
- 1 csésze cukor (2,5 dl)
- 1 tojás
- 1/2 tk vanília kivonat
- 2 csésze liszt
- 1/2 tk sütőpor
- 1 és 1/4 csésze kókusz reszelék
- 1/2 csésze darált dió
- csipet só
Rátét:
- kb. 4 dl eper/málnadzsem
- 1 csésze fehér csokilencse
- 3/4 csésze kókuszreszelék
A vajat a cukorral habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a tojást és vaníliát, egyneművé kavarjuk. A lisztet, sütőport, sót összeszitáljuk, majd folyamatosan adagolva hozzákeverjük a vajas krémhez. A végén hozzáadjuk a diót és kókuszreszeléket, ezt fakanállal jól elkeverjük benne. Puha, ragacsos tésztát kapunk.
A tészta 3/4-ét vizes kanál fejével, közepes méretű (25x35 cm), magas falú, kizsírozott tepsibe lapogatjuk. (Nem volt ilyen méretű magas falú tepsim, sülés közben vígan kifolyt a dzsem az oldalán...)
A tésztát megkenjük az eperdzsemmel. Ha darabos benne a gyümölcs, annál finomabb lesz a sütemény:
Hú, az a kókuszreszelék! :O
VálaszTörlésNagyon finom lehet, én kedvet kaptam hozzá. :)
Azta mindenit, de jól néz ki!Biztos isteni!
VálaszTörlésJAj,ez mennyei lehet!!!!Nagyon megkivantam.
VálaszTörlésEzért a csokilencséért nem kicsit vagyok irigy!:)
VálaszTörlésMost, ebben a szent pillanatban van végem!!!! Jaj............
VálaszTörlésEz olyan, mintha pont nekem találták volna ki! Karácsony után megsütöm- Azért nem most azonnal, mert nem látszunk ki az aprósütikböl! :))))
De guszta:) imádom a fázis képeidet:)))
VálaszTörlés