Ez a recept is a Kifőztük magazin legutóbbi számában jelent meg néhány hete, több más recepttel együtt.
Bevallom, nekem leginkább úgy ízlik, ha a kenyérpirítóban újra van melegítve és ettől kicsit ropogós a héja és a bélzete is.
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 1 dl víz
- 1 teáskanál cukor
- 1 tasak porélesztő (7 g)
- 1 tojás
- 2,5 dkg vaj
- 1 teáskanál só
Töltelékhez:
- 1,7 dl spagettiszósz vagy fűszerezett paradicsomszósz
- 1/4 teáskanál fokhagymapor
- 30 dkg darált csirkehús
- 5 dkg reszelt mozzarella
Kenéshez:
- 1 tojás
- reszelt sajt
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukrozott tejben. Hozzáadjuk a langyos vizet, tojást, olvasztott vajat, sót, lisztet és lágy, de rugalmas tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen (ha másnapra készül, a hűtőben) duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket: a csirkehúst kevés olajon megsütjük, tetszés szerint fűszerezzük. A paprikát apró kockákra vágjuk. A spagettiszószt és fokhagymaport összekeverjük.
A megkelt tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Egyenként 40 x 10 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk, majd a közepére kanalazzuk a spagettiszószt.
Erre egyenletesen eloszlatva rakjuk a sült csirkét, rá a paprikát és reszelt sajtot. Hosszában félbehajtjuk, a tészta szélét összecsípjük.
A rudakat hármas fonással megfonjuk.
Melegen tálaljuk, hűtőben tároljuk. A maradék kiválóan felhasználható meleg szendvicsként.
Forrás: Weight Watchers Magazine, 1986.
Beautiful Judith, just beautiful! xo
VálaszTörlésJuj, de jó! Mentem is a receptet!
VálaszTörlésGyönyörű lett! Egész kedvet kaptam hozzá.
VálaszTörlésAnnyira szééép! :))
VálaszTörlésNagyon szép ,annyira guszta!!
VálaszTörlésGyönyörű!:)
VálaszTörlésSzép munka, gratulálok!
VálaszTörlésNAGYON SZÉÉÉÉÉÉÉP!!
VálaszTörlésCsodálatos! Hogy milyen jó ötleteid vannak!!
VálaszTörlésGyönyörű!!!
VálaszTörlésDe jo hogy raleltem erre a bloggra!Nagyon szeretek kiprobalni ujdonsagokat.
VálaszTörlésNagyon gusztusos! :)
VálaszTörlésNina, thank you, as always!
VálaszTörlésMindenkinek köszönöm szépen a kedves hozzászólást!