2010. december 14., kedd

Karácsonyi krémsajtkoszorú


Ez a recept a Kifőztük magazin 10. számában jelent meg. Szerintem nagyon mutatós, igazi karácsonyi hangulatot idéz.

Hozzávalók:
  • 45 dkg krémsajt
  • 5-6 szál snidling
  • csipet fokhagymapor
  • 2-3 szelet sült bacon
  • sós keksz/kréker
  • 1/4 piros kaliforniai paprika
  • petrezselyemzöld

A krémsajtot habosra keverjük az aprított snidlinggel és baconnal, tetszés szerint ízesítjük.

A krémsajtot folpackra kanalazzuk, ennek segítségével 30-35 cm-s rudat formázunk belőle. Hűtőbe tesszük néhány percre, hogy kissé megdermedjen.

Ezután a tálalótányérra helyezzük, koszorú alakúra formázva, késsel igazíthatunk a formáján.


A paprikából vékony csíkokat szelünk, majd kockára vágjuk, ezzel és a petrezselyemzölddel díszítjük a koszorút.

Körülrakjuk krékerekkel és már tálalhatjuk is.


Ötlet: Taste of Home

10 megjegyzés:

  1. Alig varom a szombatot, hogy megkostoljam. Nagyon jol nez ki.

    VálaszTörlés
  2. Judith!

    Fantasztikusan jól néz ki, lehet szilveszterkor készítek ilyet a party asztalra!
    Hogy tudtad ilyen ügyesen a tálra tenni? Félek én ezzel lebénáznám a dolgot.:-))

    VálaszTörlés
  3. Tényleg nagyon ötletes! És jól is néz ki. :) Ügyi vagy!

    VálaszTörlés
  4. Én pedig már meg sem tudok szólalni...:)

    VálaszTörlés
  5. Fantasztikusm, csodálatos, ötletes

    VálaszTörlés
  6. De jó ötlet, remekül néz ki!

    VálaszTörlés
  7. Koszonom szepen Mindnyajatoknak, hogy erre jartatok!

    Piroska, mar nincs sok hatra :)

    Gesztenye, nem olyan nehez, mint gondolnad. Felig kicsomagoltam, es a folias reszen fogtam a meghajlitott rudat, ugy fektettem a tanyerra. Kessel meg utana lehet igazitani. Remelem sikerul, ha megis elkeszited.

    VálaszTörlés
  8. Elképesztő ez is! :)
    Mind a két receptet viszem, nagyon különlegesek.
    Köszönöm az ötleteket!

    VálaszTörlés
  9. Raindrop, remelem elvezed az elkeszitest mindket esetben. Orulok, hogy tovabbithattam az otletet!

    VálaszTörlés