2009. június 17., szerda

Fordított narancstorta



Ez volt az első kipróbált blogspot-os recept :) Köszönet érte Ottisnak és nővéremnek, aki figyelmembe ajánlotta Ottis blogját...
Annyira bejött, hogy azóta már legalább 5-6szor elkészítettem, rendkívül finom, sütés nélkül és hamar elkészül.
Íme a recept:


Hozzávalók:
  • 4-5 narancs
  • 1 csomag babapiskóta (20-25 dkg)
  • 1 dl narancslé
  • 6 tojás sárgája
  • 9 kanál cukor
  • negyed liter forró tej
  • 2 cs. vaníliacukor
  • 1 cs. zselatin
  • 4 dl tejszín

1 narancs héját lereszeljük. A narancsokat meghámozzuk, felszeleteljük karikákra és lecukrozzuk, 2 órát állni hagyjuk lefedve, majd leszűrjük a levét. A 6 tojás sárgáját kikavarjuk a cukorral, felöntjük a forró tejjel, vaníliacukrot és kis reszelt narancshéjat teszünk bele, majd gőz fölött főzzük, amíg puding vastagságú lesz. Ha kihűlt, felverjük a tejszínt és felolvasztjuk a zselatint 1/2 dl meleg vízben, majd összekeverjük a tojássárgájával. A narancsokat leszűrjük, kirakunk vele egy tortaformát, vagy akár egy kerek edényt. Teszünk egy réteg krémet, majd egy réteg narancslébe mártogatott babapiskótát. Így rétegezzük, utoljára krém kerül rá. Fóliával letakarjuk. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy a piskóta megpuhuljon, fogyasztás előtt tálcára borítjuk.

3 megjegyzés:

  1. Ez nagyon szép, ki fogom próbálni :-)

    VálaszTörlés
  2. Cukroskata! Ez valoban mutatos, de nagyon finom is! Remelem Nektek is fog annyira izleni, mint nekunk!

    VálaszTörlés
  3. Minden alkotásod nagyon mutatós, olyan szép fotókat csinálsz! Gratulálok!

    VálaszTörlés