![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg34P092QnFsQpLHA4E6mhLsamP_19258_iZZctGzDiCS1oHCx_zJtaVPP07t-cb8Z28V2vM2q8cFGNL5YZs2oxyb_izGx4wi9ZMUBDSHsV-CQZo6NBogvsnTEYOrjTyX0HQor295s_dI8/s280/P1090642%5B1%5D.jpg)
Ezeket azért szeretem, mert ha kell hónapokig eláll (na, ja...) és olyan finom csemege tud lenni a reggeli vagy délutáni kávé mellett.
A receptet az itteni "átlagos" lisztes tasakról vettem, annyit változtattam rajta, hogy adtam hozza zabpelyhet, amitől szerintem különlegesebb, finomabb íze van.
Kimérésnél használhatunk 1 cup megfelelőjeként egy 2,5 decis csészét.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 1/2 cup puha vaj vagy margarin (34 dkg)
- 1 1/4 cup cukor
- 1 1/4 barna cukor
- 1 kanál vanília esszencia
- 2 tojás
- 4 cup liszt
- 2 kiskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 3-4 cup csoki chips
- 1 1/2 cup zabpehely
Egy tálban mixerrel habosra keverjük a cukrot, vanilint és tojást. Hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát, zabpelyhet és sót, majd belekeverjük a csoki darabokat. Kiskanállal tepsire halmozzuk, előmelegített sütőben, 180 fokon 10-12 percig sutjuk. Amikor kivesszük a sütőből, a kekszek közepe meg puha, azonban ez így jó, mert hűlés közben keményszik meg.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgoafnxEbsq9rA5GiaYX7mAWMC_jOR_E9WDH8LDpW9MMWJqka7Gcc9-VY1ltx1s-aTeyMRj87boKeQiXRWPXy0Ms_RtUEksZW5k9MdeKZob2ZHcE6d1WyrRBN146N3Tc62wbcpHmCne2hE/s280/P1090636%5B1%5D.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése