2010. január 14., csütörtök

Rakott krumpli, másként

Ezt még tavaly láttam meg Kiskuktánál, néhány nappal később el is készült. Kaptam frissen töltött és füstölt házi kolbászt, ezt használtam fel, nagyon finom volt.


Kikent formába rakosgattam felváltva a fél cm széles krumpliszeleteket, kolbászkarikákat és csipetnyi savanyú káposztát. Megszórtam sóval, borssal, kevés vizet öntöttem alá és lefedtem alufóliával.

Kb. 1 órát sütöttem 220 fokon, 40 perc után levettem az alufóliát, hogy megpiruljon a teteje is.

Tejfölt öntöttem rá, néhány percig még a sütőben tartottam és jó étvággyal elfogyasztottuk mindet. Legközelebb nagyobb edényt használok :)

13 megjegyzés:

  1. nagyon gusztusos! ilyen rataouille (jól írtam?:D)-szerű:)
    úgyse szeretem benne a tojást ..

    VálaszTörlés
  2. Nézz majd be hozzám, van valamim a számodra!:)

    VálaszTörlés
  3. Húú de jól néz ki!!! Ezek szerint nekem már nem maradt? :(

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép lett! Köszi, hogy feltetted! Az alufólia jó ötlet volt, következő alkalommal én is teszek rá!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszik,azt hiszem megvan a vasárnapi ebédünk :D Igaz én szeretem a tojást,szóval lehet az is kerül majd bele!!
    Köszi az ötletet!!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon gusztán néz ki, képről eteti magát és igen ötletes változata a hagyományosnak!

    Köszönöm, hogy olvasóm lettél :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon klassz ez az elrendezés!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon-nagyon guszta!!Ugy szeretem nezni a fotoidat:)

    VálaszTörlés
  9. Szuper finom lehetett, és olyan csalogató!!! :)

    VálaszTörlés
  10. Ugye tudod, hogy gyorsan ki is probalom?!!!!
    Puszi, Edith.

    VálaszTörlés
  11. Elnézést ha butaságot kérdezek, de ugye nyers krumpliszeletekről van szó?
    Hétvégén elkészítem azt hiszem.
    Ágnes

    VálaszTörlés
  12. Katina, ha ilyen a ratatouille, akkor igen. Nem tudom, meg nem csinaltam olyat. De ez nagyon fincsi volt.

    Mrs Poppy, koszonom!

    Andrea, most sajnos nem, de majd szolok legkozelebb :)

    Kiskukta, en koszonom! Szerintem is segitett az alufolia. A krumplinak mindenkepp. Itt meg az is masabb, mint az otthoni.

    Hajnal, szerintem is finom lehet a tojassal, nekem eszembe sem jutott, azert nem volt benne. De valahogy talan eppen ezert tert el az ize a hagyomanyostol. A savanyu kaposzta valami mas jelleget adott az etelnek.

    Garffyka, jol jonnek az uj otletek, a valtozatossag... En is koszonom, hogy olvasom lettel!

    Iri, koszonom! Kedves vagy, mint mindig!

    Puszedli, nekem is az elrendezesen akadt meg a szemem eloszor :)

    Draga Edo, pedig az en kepeim messze lemaradnak egyes profiketol. De koszonom, jolesett olvasni!

    Gizi, valoban finom! Koszonom!

    Draga Noverkem, remelem izleni fog Nektek is. Majd rakerdezek!

    Kedves Agnes, igen nyers krumpli szeleteket kell rakosgatni. Ha nagyobb krumplit hasznalsz, felezni is lehet a szeleteket. Sok sikert, remelem izleni fog!

    VálaszTörlés