2010. április 26., hétfő

New York - i sajttorta



Volt már korábban egy erről szóló bejegyzésem itt, valamikor tavaly ősszel. Akkor egyik kedves barátnőm hozta ezt a sütit a Hálaadás-napi vacsorára és már akkor is nagyon ízlett, bár utólag értesültem, hogy akkor volt némi eltérés az eredeti recepttől.

Hétvégén elkészítettem én is ugyanazt a receptet használva, ami a Philadelphia krémsajt csomagolásán található, vagyis a "hivatalos" sajttorta recept szerint. Nagyondenagyon finom lett!! Ezután én már biztosan nem próbálkozom más recepttel, mert ez az eddigi legfinomabb, amit valaha ettem. Állítom, hogy finomabb a boltinál is, márpedig nem egy cukrászterméket kóstoltam már.

Bátran ajánlom kipróbálásra! Egyáltalán nem nehéz elkészíteni, viszont jó sok krémsajt kell hozzá. Ellenben garantált a rengeteg "jajjdefinom" megjegyzés falatozás közben!


Szívből köszöntöm a 200. olvasómat is, Jutkát! Hamarosan lesz egy külön bejegyzés ennek tiszteletére, újra kedveskedni szeretnék Nektek, kedves olvasóknak, akik rendszeresen benéztek hozzám.
Addig is kellemes hetet kívánok Mindenkinek!

19 megjegyzés:

  1. köszi, rendszeresen olvastalak eddig is, jó itt nálad lenni.puszi.

    VálaszTörlés
  2. Én is kérek ilyen New York-i sajttortát!!! :))Nagyon guszta!!!
    Puszik

    VálaszTörlés
  3. Odavagyok a sajttortaert!!!! koszi a receptet.puszi

    VálaszTörlés
  4. Mostanában én is rákattantam a krémsajtos édességekre. Olyan krémesek, és könnyűnek hatnak, jó sok gyümölccsel isteniek!
    Gyönyörűek a képen szereplő példányok! Kép alapján megsütném.:D
    Grat a 200. olvasódhoz!

    VálaszTörlés
  5. Még sosem ettem, de gyönyörű ideje lenne kipróbálni :)

    VálaszTörlés
  6. Ez megint csodaszép!!! el is hiszem neked, hogy nagyon finom.

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörű szép, és nagyon finomnak tűnik! Gratulálok a blogodhoz!

    VálaszTörlés
  8. Szia Judith!

    csodásan néz ki a süti!
    megennék most egy szeletet....:)
    megírnád a receptet?vagy az előző alapján kell elkésziteni?:)

    üdv.Livi

    VálaszTörlés
  9. Nagyon guszta, de ennék belőle .-)

    VálaszTörlés
  10. Csodaszép, és biztosan nagyon finom is! :)

    VálaszTörlés
  11. Csodálatos! Csodálatos! Csodálatos!

    VálaszTörlés
  12. Jutka, koszonom meg1x!

    Edith, majd ha hazamegyunk, sutunk!

    Piroska, ezt erdemes kiprobalni! Nagyon szivesen!

    Ms. Poppy, koszonom szepen! Nos, ez valoban kremes-selymes edesseg.

    Bianka, ki lehet probalni csak fel adaggal, hogy lasd, egyaltalan izlik-e...

    Kata, Melinda, koszonom szepen!

    Livi, orulok, hogy itt vagy! :) Igen, a recept a korabbinal megtalalhato. Nem akartam ujra beirni, ha mar szerepel egyszer...

    Moha, Ottis, Egycsipet, Juci nagyon szepen koszonom, hogy beneztetek!

    VálaszTörlés
  13. Legalább 2 perce nézem...
    Gyönyörű!

    VálaszTörlés
  14. Raindrop, koszi! :)

    Bar ezek mar csak az utolso 3-4 szelet voltak, nem is a legszebbek...

    VálaszTörlés
  15. Szia Judith!
    7végén megsütöttem a barátnőmnek névnapi ajándékként, bár csak a mini verziót fele mennyiségekkel kicsi toa formában, mert a kiszerelés-ár-fizu arányban nem a Philadelphia vezet, de tutira akartam menni. Jelentem jó nagy dícséretet kaptam. Köszönet érte!

    VálaszTörlés
  16. Tündérlány, nagyon örülök, hogy finomra sikerült! Szerintem ez nem csak Philadelphiával lesz finom, hanem akár házi készítésűvel is. Viszont én ezt használom, mert itt ez az olcsóbb...
    Mindenképpen örülök a sikerednek, köszi, hogy kipróbáltad!

    VálaszTörlés
  17. Szia Judith!
    Szeretném kipróbálni a sajttortádat. Elárulnád a titkot, hogy a Tiédnek a teteje mitől maradt ilyen szép világos, letakartad?
    köszi
    Tünde

    VálaszTörlés
  18. Szia Tunde!
    Nem takartam le, pontosan ugy sutottem, ahogy a recepten szerepelt. A baratnom mondta, hogy o megfelezte az adagot, kiveve a tojast, ezert az ove lathatoan sargabb tesztaju lett (a kepen, ahol a recept is szerepel) es azt hiszem egy picit meg is egett. Szerintem nem fog megbarnulni, ha nem sutod tovabb.

    VálaszTörlés
  19. Köszi szépen! Hétvégén megsütöm és beszámolok. Házi készítésű krémsajttal fogom kipróbálni, úgyhogy duplán is izgulok. Nagyon tetszenek a receptjeid, kezdő anyukaként most kezdem magam belevetni a sütés-főzésbe így nagy hasznát veszem a részletes leírásnak és állapotfotóknak. Köszönet értük!

    VálaszTörlés