Ez a recept megtalálható a Kifőztük magazin 2. számában is. Itthon nagy sikert aratott, ezért bátran ajánlom kipróbálásra, ha könnyű, csirkés - zöldséges vacsorára vágyunk!
Hozzávalók:
- 1 közepes hagyma
- 4 szál sárgarépa
- 1 evőkanál olaj
- 2 filézett csirkemell
- 25 dkg zöldbab
- 25 dkg gomba
- 3-4 paradicsom
- 1 dl paradicsomlé
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl csirke alaplé
- só, bors
- 1/4 teáskanál bazsalikom
- 1/4 teáskanál oregano
A zöldségeket megtiszítjuk, a hagymát és paradicsomokat apró kockára, a sárgarépát és zöldbabot hosszúkás darabokra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
Egy nagyobb serpenyőben (pl. wokban) megpároljuk a hagymát és a sárgarépát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon 4-5 percig fehérre pároljuk, közben gyakran megkavargatjuk.
Hozzáadjuk a zöldbabot, a paradicsomot, paradicsomlevet és a gombát, jól összekeverjük. Egy kisebb edényben csomómentesre keverjük a lisztet az alaplével, majd hozzáöntjük a zöldségekhez. Folytonosan kevergetve felfőzzük, amig bugyogni kezd. Ekkor levesszük a tűzről és kikent tűzálló tálba öntjük.
190 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Melegen megszórjuk reszelt sajttal, apróra vágott snidlinggel. Sós kiflivel vagy pirítóssal dekorálható, illetve tálalható.
Hű azt a mindenit de guszta és milyen finom lehet
VálaszTörlésFantasztikus...Kérek...kérek...kérek..;-DDD
VálaszTörlésBianka, köszi, tényleg finom volt!
VálaszTörlésNiki, köszönöm! Újra elkészítem hamarosan, már most meghívlak! :)
Hű de jól néz ki!
VálaszTörlésnézz be hozzám,van egy meglepid!
VálaszTörlésDíj vár rád!! Nézd meg a blogomon. Zsazsa
VálaszTörlésNagyon guszta és finom lehet!
VálaszTörlésItthon kipróbáljuk?
Pussz.
ottis, koszonom szepen!
VálaszTörlésMarika, Zsazsa! Koszonom, hamarosan posztolni fogom!
Editkem, miert ne? Igazan finom, erdemes elkesziteni! Mar szamolgatom, hany csirkemellbol kell fozni a nagy csaladnak...