2010. július 27., kedd

Kukoricalisztes - gyümölcsös sütemény



Ez a süti néhány hónapja készült - azóta volt már ismétlés is - ugyanis a Kifőztük magazin 4. számába készítettem. Gyorsan elkészíthető, idénygyümölcsökkel gazdagon variálható, kevert süti. Annyira egyszerű az elkészítése, hogy gyerekek is bátran vállalkozhatnak rá.



Hozzávalók:

  • 17 dkg liszt
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 11 dkg cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 2,4 dl natúr joghurt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 2 tojás
  • 80 ml olívaolaj
  • 15 dkg eper
  • 10 dkg áfonya

Egy kisebb edényben összekeverjük a száraz alapanyagokat: lisztet, kukoricalisztet, cukrot, szódabikarbónát, sütőport és sót. Egy nagyobb edényben összekeverjük a joghurtot, citromhéjat, vanília kivonatot, tojást és olívaolajat. Ebbe beleszórjuk a lisztes keveréket, majd fakanál segítségével néhány mozdulattal egynemű tésztává kavarjuk. Nem kell túlkavarni!



A tésztát egy 25 cm átmérőjű kizsírozott, lisztezett tortaformába öntjük. A megmosott, tisztított gyümölcsszeleteket a tetején eloszlatjuk, majd 185 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 45 percig, tűpróbáig sütjük.


7 megjegyzés: