Az ötletet Gesztenyénél találtam, akinek a receptjei eddig mindig visszaköszöntek a konyhámban. Ezúton is nagyon szépen köszönöm az újabb ötletet és receptet!!!
Rendkívül ízletes változata a felénk töltött fasírtnak nevezett finomságnak. Mellesleg nagyon előnyös, hogy egyszerre készül el a körettel, így időt spórolunk meg a sütésével.
Hozzávalók a fasírtgombócokhoz:
- 50 dkg darált hús (jelen esetben borjúhús)
- 1 zsömle
- 1 kisebb hagyma
- 1 cikk fokhagyma
- 1 tojás
- 1 teáskanál pirospaprika
- só, bors
- kevés olaj
- petrezselyemzöld
Töltelékhez:
- 6 főtt tojás
- 3 kisebb mozzarellagombóc
Bevonáshoz: 12 szelet bacon
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megfűszerezett húshoz. A zsömlét tejbe vagy vízbe áztatjuk és kinyomkodjuk. Ezzel és a többi alapanyag hozzáadásával egynemű masszát keverünk.
A tojásokat félbevágjuk, a mozzarellát 12 szeletre vágjuk.
A masszát elosztjuk 4 részre, mindegyik negyedet még 3 részre, így körülbelül egyforma gombócaink lesznek. A masszát a tenyerünkben ellapítjuk, a félbevágott tojást összefogjuk egy szelet mozzarellával, majd a húsmasszával megpróbáljuk egyenletesen bevonni és gombócot formálni belőle. Egy szelet baconnal körbetekerjük és kissé zsírozott muffinsütő mélyedésébe helyezzük.
A meghámozott krumplit (személyenként 2 nagyobb krumpli) negyedeljük vagy tetszés szerinti darabokra vágjuk. Meglocsoljuk 3-4 evőkanálnyi olajjal, megszórjuk tetszés szerinti zöldfűszerekkel, sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük, hogy egyenletesen elosszuk rajta a fűszereket. Ezután áttesszük kikent tűzálló tálba, fedővel vagy fóliával letakarjuk.
A két tepsit együtt a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük (én a felső rácsra tettem a húst, alá a krumplit), kb. 1 órán át sütjük. Amikor a bacon megpirul, a gombócok készre sültek.
Kb. 15 perccel korábban, vagyis 45 percnyi sülés után a fedőt levesszük a krumpliról, fakanállal lazán megforgatjuk a szeleteket, majd fedő nélkül sütjük szép pirosra.
Rendkívül finom, érdemes kipróbálni!!!
Hát ez nagyon guszta! Ki fogom próbálni. :) Még húsvéti eledelnek is beválik.
VálaszTörlésHÁÁÁÁT...ez kérem, egy szuper ötlet!!!
VálaszTörlésLe minden kalappal!! :)
Jéééé, ez nagyon jó ötlet! Biztosan ki fogom próbálni.
VálaszTörlésJudith!
VálaszTörlésCsodálatos lett!
Nagyon örülök, hogy kipróbáltad:-))
Judith!
VálaszTörlésSajnos a blogol kicsit másképp működik, mint a blogspot, ha a címre kattintasz nálam nem adja ki a helyes linket, ezért beírom ide a jó linket, amellyel csak a fenti recept jön ki, ha esetleg akarod átjavíthatod erre:
http://gesztenye.blogol.hu/?perm=1727561
Hű egyszer elkészítettem én is a vendégeknek, csak nem tettem bele tojást. Nagy-nagy sikere volt, már látványra is.
VálaszTörlésNagyon gusztán néznek ki
De jó ötlet a muffinsütős megoldás! Köszi.
VálaszTörlésGuszta nagyon és ötletes!
VálaszTörlésHát ez valami brutálisan-eszméletlenül-ultraszuper!!!!!!!!!!!!!!!
VálaszTörlés:) igazi vendégváró vagy ünnepi fogás!
VálaszTörlésKoszonom szepen mindenkinek! Probaljatok ki, erdemes, hihhhhhetetlenul finom!
VálaszTörlésGesztenye, koszi a linket! Probalkoztam, de sehogysem jottem ra hogyan linkeljem csak ezt az oldalt, maris javitom! Es meg1x koszonom!
Nyeltem egy nagyot, nagyon guszta!
VálaszTörlésEz valóban zseniális-vittem az ötletet köszönettel!
VálaszTörlésAz almás táskával jól megkevertél ám: most mindkettő annyira tetszik, melyikkel kezdjem ??? :))
juhúúú, ezt én ma kipróbálom, ha addig élek is, nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésnyammmi!!!!!!!! Nagyon guszta..Szép hetet kívánok neked.
VálaszTörlésIgen, ez a brutális kategória!
VálaszTörlésSzép, finom, vendégeknek is remek, és talán nem is olyan nehéz elkészíteni, nekünk amatőröknek. :)