2011. február 23., szerda

Panírozott tokhal salátával


Ha vásárolni megyünk, a Párom mindig szívesen időz a halas polcok környékén. Az ő választása volt ez a tokhal is, először vásároltunk ilyet, ezért először körülnéztem az interneten, hogyan készítik leggyakrabban ezt a halfélét. Mivel leginkább panírozva láttam, így készült el nálunk is.

A halfiléket sózzuk, borsozzuk és lisztbe, majd villával felvert tojásba forgatjuk. Ezután belemártjuk kenyérmorzsába, amibe előzőleg belekeverünk 1-2 ek reszelt sajtot és 1 tk tetszés szerinti szárított zöldfűszert. Forró olajban oldalanként 2 perc alatt puhára sütjük. Salátával, citromszeletekkel és joghurtos-citromos, vagy tetszés szerinti salátaöntettel tálaljuk.





3 megjegyzés:

  1. Az a kis nyakonöntés a panírozott halacskán nagyon nyálcsorgatóan néz ki.
    Tengerpartról hazafele a Duna mellett volt szerencsénk egyszer ilyent venni, hát eléggé lelombozó emlékeim vannak róla. Ugyanis az útszéli árusok a mérleget jól megbuherálták, így közel duplájába vette Oldalborda mint amennyi a kikiáltási ára volt.
    Persze finom készült nálunk is belőle, ennek ellenére ott maradt a deee....

    VálaszTörlés