Pontos mértékeket nem tudok mondani, de hozzávetőlegesen (2 személyre) az alapanyagok:
- fél doboz rotini vagy tetszés szerinti tészta - ez durumlisztből készült
- 1 dl tejszín
- 1 csésze reszelt sajt (parmezán, romano, trappista vagy egyéb kedvenc)
- 3/4 csésze fagyasztott borsó
- kb. 15-20 szem koktél paradicsom
- 1-2 ek vaj
- só, bors
Egy edényben (én ugyanazt használtam, amiben főtt a tészta) megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a leszűrt tésztát, megkavargatjuk, hogy mindenhol érje a vaj. Ráöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a sajtot és addig kevergetjük közepes lángon, amíg a sajt megolvad. Ekkor hozzáadjuk a leszűrt borsót, keverünk rajta egy párat, majd hozzákavarjuk a paradicsom darabkákat és azonnal tálaljuk. Igény szerint sajtot szórhatunk rá.
Én is készitettem ehez hasonlót
VálaszTörléssajtot nem tettem bele hanem parizelt vágtam fel kockára,paradicsom helyett pedig savanyu ugorkat szintén felvágva ,nagyon finom.De kifogom próbálni ezt is biztos nagyon finom és hamar kész.
Nagyon jól néz ki! Éppen így még nem próbáltam, pedig sok hasonló tésztafélét készítek!:)
VálaszTörlésEzt én is nagyon szívesen megkóstolnám!:)
VálaszTörlésNagyon guszta, biztos fincsi is :)
VálaszTörlésMeghivlak én is vacsorára. Eljösztök?
Csak kérlek, szóljatok be, mikor indultok, h ki ne hűljön a kaja... :)))
VÁRLAK, VÁRUNK!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon tetszik! :)
VálaszTörlésEzek a színek....csodásak! Ja, a kaja is! :-)))
VálaszTörlésKöszi az ötletet! Ma éppen sajtos tésztát készitettem másodiknak. Következő alkalommal igy szeretném elkésziteni.
VálaszTörlésDe jó! Mi nagyon szeretjük a tésztát, a sajtot. Lehet már holnap megpróbálom. Köszönöm. :)
VálaszTörlésKoszonom szepen Mindenkinek, orulok, hogy tetszik Nektek is!
VálaszTörlésNálam ez a recept a gyorsaságával nyert, na meg persze nagyon finom is!
VálaszTörlés