Ez a krumplis tészta férjem kérésére úgy készült, ahogy édesanyja készíti:
2-3 krumplit héjastól majdnem puhára főz, meghámozza és apró kockára vágja. Egy kisebb hagymát apróra vág, olajon megdinszteli, pirospaprikát szór rá, majd ebben megforgatja a krumplikockákat néhány percig. A tésztát sós vízben puhára főzi, leszűri, majd beleforgatja a krumplit. Sózza, borsozza ízlés szerint és már lehet is fogyasztani. Savanyú uborkával nagyon finom, könnyű vacsora!
Én is hasonlóan készítem , csak áttöröm , de nem pürésítem a krumplit . Nagyon finom !
VálaszTörlésFinom lehet a tesztaval, mi csak a dinsztelt krumplit szoktuk kesziteni.
VálaszTörlésMi is nagyon szeretjük! Nálunk Tamikám miatt "sápadtan" készitem, mert ő nem szereti pirospaprikával...De úgy is és igy is nagyon finom!
VálaszTörlésA tied nagyon jól néz ki!
ezt még én is megértettem:))
VálaszTörlésNagyon guszta! :) Én ritkán készítem és most nagyon megkívántam!
VálaszTörlésDettó így készítem, csak török rajta egy kicsit. Hű nagyon guszta
VálaszTörlésKoszi az otletet, hogy kockakra vagni. En nagy juku reszelon szoktam lereszelni. Katona mamam keszitette igy es apumnak mai napig a krumplis laska igy finom es en is szeretem.
VálaszTörlésNagyon guszta!
VálaszTörlésNálunk is nemrégiben volt, bár én elötte nem főzöm meg héjában a krumplit. De biztos, hogy így még finomabb.
Szia Judit! Kaptál tőlem egy díjat, Majd nézz be hozzám! Éva
VálaszTörlésJudith!
VálaszTörlésNagymamám is így készítette.
Húúú, de régen késíztettem én is, jó ötletet adtál.
Koszonom szepen, hogy irtatok!Orulok, hogy eszetekbe juttattam. Valoban olyan egyszeru es finom etel, hogy kar lenne megfeledkezni rola.
VálaszTörlésEzenkivul ahany konyha, annyifele elkeszites letezik. En altalaban mas modon keszitem, talan azt is felteszem majd egyszer :)
Én felkockázva főzöm, aztán villával töröm bele nagyjából a paprikás hagymába :) az magyaros? :D
VálaszTörlésTé