Kukoricalisztes - gyümölcsös sütemény
Ez a süti néhány hónapja készült - azóta volt már ismétlés is - ugyanis a Kifőztük magazin 4. számába készítettem. Gyorsan elkészíthető, idénygyümölcsökkel gazdagon variálható, kevert süti. Annyira egyszerű az elkészítése, hogy gyerekek is bátran vállalkozhatnak rá.
Hozzávalók:
- 17 dkg liszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- 11 dkg cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 teáskanál sütőpor
- csipet só
- 2,4 dl natúr joghurt
- 1 citrom reszelt héja
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 2 tojás
- 80 ml olívaolaj
- 15 dkg eper
- 10 dkg áfonya
Egy kisebb edényben összekeverjük a száraz alapanyagokat: lisztet, kukoricalisztet, cukrot, szódabikarbónát, sütőport és sót. Egy nagyobb edényben összekeverjük a joghurtot, citromhéjat, vanília kivonatot, tojást és olívaolajat. Ebbe beleszórjuk a lisztes keveréket, majd fakanál segítségével néhány mozdulattal egynemű tésztává kavarjuk. Nem kell túlkavarni!
A tésztát egy 25 cm átmérőjű kizsírozott, lisztezett tortaformába öntjük. A megmosott, tisztított gyümölcsszeleteket a tetején eloszlatjuk, majd 185 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 45 percig, tűpróbáig sütjük.
7 megjegyzés:
Guszta nagyon!!!
Zseniális!
Nagyon tetszik, viszem a receptet...guszta!
Juj, de szép!
Köszönöm szépen! :)
Barnabás fiammal sütöttük meg, áfonyásra. Valóban könnyen ment, és nagyon fincsi lett. KÖszi!
Adina, orulok! En koszonom!
Megjegyzés küldése