2009. október 12., hétfő

Mozzarellás- baconos csirkemell tekercs

Gesztenyénél jártam szombat este, és bár nem látom jelenleg ezt a receptet a blogján, akkor is merem állítani, hogy ott láttam (időközben megkerült). És nagyon megörültem, mert végre fel tudtam használni a maradék friss mozzarellát, amit egy óriási dobozzal kaptam úgy közel két hete. Nála friss bazsalikom levéllel szerepelt a recept, én viszont a kedvenc olasz fűszer keverékemet használtam az ízesítésre.


A csiremellet szeletekre vágtam, fűszereztem mindkét oldalát (só+ bors+ kevés pirospaprika) olasz keverékkel szórtam meg, erre 3 szelet mozzarellát tettem, felcsavartam, majd körbetekertem egy szelet baconnal. Ez azért is tetszett, mert a fogvájót jól helyettesítette szétnyílás ellen. Kikent tűzálló tálba raktam a kis tekercseket, majd még egyszer megszórtam az olasz keverékkel.


Még este elkészítettem, másnap pedig a 220 fokos sütőben letakarva sütöttem meg félig, majd pedig a fedőt levéve aranybarnára pirítottam. Az illata csodás volt sülés közben. Meg merem kockáztatni a kijelentést, hogy eddigi legjobb csirkemell tekercs, amit valaha ettem. Vendégeinknek is nagyon ízlett.

Köszi a recept ötletet Gesztenye!

11 megjegyzés:

Nina's Recipes

Hello Judith, every time I visit your blog I'm totally impressed by your new dishes. Everything looks fabulous! Compliments dear! :)

trinity

Judith,
roppant gusztusos lett!
Off: Gesztenye átöltözteti a blogját és nem mindig működik minden, sajnos...

egycsipet

Judith, csodás! Én fetával szoktam hasonlót, isteni! :)

Andi/cuki

Hát ez nagyon guszta,szeretjük a csirkét szalonná-val,-ban.:-))

szepyke

Guszta, és remek!

És gyönyörű is!:)

Névtelen

Kedves Jade!
nagyon tetszik a recept és érdeklődnék, hogy neked melyik a kedvenc olasz fűszerkeveréked, mert a leírásból sajnos nem derül ki:(

Judith

Nina, thanks, you are so sweet!
Thanks for your visit!

Trinity, koszi az infot is!

Egycsipet, koszi az otletet. Finom lehet fetaval is, majd kiprobalom!

Andi, Szepyke, koszi!

Kedves Nevtelen, az olasz fuszerkeverekem a kovetkezokbol all: rozmaring, majoranna, oregano, bazsalikom, zsálya, kakukkfü, hagyma, fokhagyma, itt "Italian seasoning"-kent kaphato. Viszont szerintem ezeket magad is osszekeverheted, es ugyanazt az izhatast ered el. Sok sikert!

gesztenye

Judith!

Most jól megleptél és nagyon örülök, hogy kipróbáltad. Nagyon gusztán néz ki.Szerintem is nagyon finom volt.
A blogomat csak akartam elköltöztetni a blogspotra, de abbahagytam, mert nagyon nagy munka lett volna és a címkéket nem tudtam átvinni, bár nem tettem még le róla.
A linkelés nem úgy működik, mint itt a blogspoton, a kommentre kell rákattintani és akkor azt be tudod ide linkelni.
Egyelőre maradok a blogolon.
Köszi még egyszer, hogy kipróbáltad :-))

a csirke helyes linkje:
http://gesztenye.blogol.hu/?perm=2770996

Judith

Koszonom Gesztenye, javitottam! Koszi a segitseget es remelem sikerul a koltozes elobb-utobb!
Meg megyek hozzad, akkor csak ugy beneztem, sietve...

Wise Lady

Rendkívül mutatósak, és gondolom az ízük is finom. Ezt elraktározom, mert tényleg kitűnő vendégvárónak is.

Judith

Koszonom szepen! Igy van! Erdemes kiprobalni!

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP