2009. október 31., szombat

Tepsis húsgombócok - VKF XXIX.



Először azért akadt meg a szemem a recepten, mert nem olajban, hanem sütőben készülnek a gombócok. Másodszor pedig azért, mert szárnyashús, jelen esetben pulyka és bacon kombinációja az alap. Kipróbáltam és elmondhatom így ahogy van, nagyon finom!
Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

  • 3 szelet kenyér, szétmorzsolva
  • 1/3 csésze tej
  • 10 dkg bacon, apróra vágva
  • 1 kis hagyma, apróra vágva
  • 1 cikk fokhagyma, összezúzva
  • 1 ek olíva olaj
  • 1 tojás
  • 50 dkg darált szárnyas hús
  • 2 ek paradicsompüré
  • 3 ek apróra vágott, friss petrezselyemzöld
A kenyeret a tejbe áztatjuk néhány percre, majd kifacsarjuk. Közben a bacont ropogósra sütjük, majd a fennmaradt zsiradékban megpároljuk a hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
A tojást villával felverjük, hozzáadjuk a darált húst, 1 ek paradicsom pürét, a bacont, hagymát, kenyeret, petrezselyemzöldet. Kézzel összekeverjük, fűszerezhetjük még ha szükségesnek tartjuk.

Gombócokat formázunk és tepsibe rakjuk. A hagymától fennmaradt olajat amennyire lehetséges "elkeverjük" kevés paradicsompürével, majd ezzel megkenegetjük a húsgombócok tetejét. 200 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.


Recept innen.

3 megjegyzés:

szepyke

Hát, ez Isteni lehet! Paradicsom a tetején, milyen finom réteg sülhet rá így!

Judith

Koszi Szepyke! Tenyleg finom volt. Biztosan sutom meg igy, mert legalabb kimarad a tocsogos olaj!

Mike Adina

Na, ezt nekem találták ki!

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP