Tepsis húsgombócok - VKF XXIX.
Először azért akadt meg a szemem a recepten, mert nem olajban, hanem sütőben készülnek a gombócok. Másodszor pedig azért, mert szárnyashús, jelen esetben pulyka és bacon kombinációja az alap. Kipróbáltam és elmondhatom így ahogy van, nagyon finom!
Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
- 3 szelet kenyér, szétmorzsolva
- 1/3 csésze tej
- 10 dkg bacon, apróra vágva
- 1 kis hagyma, apróra vágva
- 1 cikk fokhagyma, összezúzva
- 1 ek olíva olaj
- 1 tojás
- 50 dkg darált szárnyas hús
- 2 ek paradicsompüré
- 3 ek apróra vágott, friss petrezselyemzöld
A kenyeret a tejbe áztatjuk néhány percre, majd kifacsarjuk. Közben a bacont ropogósra sütjük, majd a fennmaradt zsiradékban megpároljuk a hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
A tojást villával felverjük, hozzáadjuk a darált húst, 1 ek paradicsom pürét, a bacont, hagymát, kenyeret, petrezselyemzöldet. Kézzel összekeverjük, fűszerezhetjük még ha szükségesnek tartjuk.
A tojást villával felverjük, hozzáadjuk a darált húst, 1 ek paradicsom pürét, a bacont, hagymát, kenyeret, petrezselyemzöldet. Kézzel összekeverjük, fűszerezhetjük még ha szükségesnek tartjuk.
Gombócokat formázunk és tepsibe rakjuk. A hagymától fennmaradt olajat amennyire lehetséges "elkeverjük" kevés paradicsompürével, majd ezzel megkenegetjük a húsgombócok tetejét. 200 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Recept innen.
3 megjegyzés:
Hát, ez Isteni lehet! Paradicsom a tetején, milyen finom réteg sülhet rá így!
Koszi Szepyke! Tenyleg finom volt. Biztosan sutom meg igy, mert legalabb kimarad a tocsogos olaj!
Na, ezt nekem találták ki!
Megjegyzés küldése