2009. október 7., szerda

Almás rétes háromszögek

Ez is egy újabb gyors rétes. Nagyon hamar, kb. fél óra alatt elő lehet készíteni, a sütőben kb 20 perc alatt megsül.

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb zöld alma
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1 tk citrom leve
  • 1 k keményítő liszt vagy liszt
  • 1/2 tk reszelt citrom vagy narancs héja
  • 3-6 k cukor - ízlés szerint
  • 1/2 csomag réteslap - 24 lap: 22 x 45 cm
  • olaj vagy olvasztott vaj/margarin a réteslapok megkenéséhez
  • porcukor a meghintéshez

Elkészítjük a tölteléket: az almákat meghámozzuk, apróra vágjuk, hozzáadjuk a keményítőt, cukrot, citromlevet és héját, fahéjt, majd 5-10 perc alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, önthetünk hozzá kevés vizet párolás közben.

Veszünk 1 réteslapot, megkenjük, ráteszünk egy másikat, azt is megkenjük, majd hosszában kettéhajtjuk. A jobb szélére rakunk 1 kanálnyi tölteléket, majd a képen látható módon háromszögekbe hajtogatjuk.


A tetejét is megkenjük, majd sütőpapirral ellátott tepsire rakjuk őket. Az almák nagyságától függően 12-13 háromszöget kapunk.
Előmelegített sütőben, 190 fokon aranysárgára sütjük 15-20 perc alatt. Porcukorral meghintjük és tálalhatjuk hidegen vagy melegen.


Recept Catalinatol. Thanks for the recipe!

11 megjegyzés:

egycsipet

Egy újabb szuper ötlet! Nagyon gusztusos!

Judith

Köszönöm Egycsipet, örülök, hogy tetszik!

Kiskukta

Nagyon jól néz ki, nem is tudom, tegnap hogyan kerülte el a figyelmemet. Különbel lehet ma én is háromszögeztem volna réteseimet.

Cat

You are so welcome !
They look so good !

Puszedli

Tényleg jól néz ki. Pont van itthon egy csomag réteslap.. :))

napmátka

Ezt is hamarosan ki szeretném próbálni!

Judith

Puszedli, nalunk a Te rizses-kortes retesrecepted van soron kiprobalasra. Mar meg is vettem a reteslapokat :)

Napmatka, igazan orulok, hogy ez is tetszik! Koszonom!

Judith

Kiskukta, biztosan lesz ra lehetoseg elobb-utobb. A szeletelt is nagyon jol nez ki!

Cat, Thanks a lot!

Thrini

De ötletes, nem jutott volna eszembe!

Judith

Thrini, igy van! Nekem is nagyon tetszett ez az egyszeru es nagyszeru hajtogatas!

Névtelen

Megcsináltam tegnap ezt a receptet. A töltelék pont olyan, mint amilyennek álmodtam (bár mivel a férjem cukros, én a cukor helyett Canderelt tettem bele, mert ennek valóban semmilyen mellékíze nincs). Kívül ropogós volt, belül ez az isteni töltelék. Ma a főnöknőm mind a tíz ujját megnyalta utána, és ő is megcsinálja otthon. A férjem azonnal bedobta az ő adagját, pedig még forró volt. Ma is csinálok, mert maradt még 4 réteslapom. EZER HÁLA ÉS KÖSZÖNET EZÉRT A GYORS, ÉS FINOM RECEPTÉRT! Déri Beáta

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP