2009. október 31., szombat

Fetás körözött gombócok - VKF XXIX.

Nina oldalán láttam meg a receptet, azonnal eszembe jutott Max kiírása a legújabb VKF fordulóra. Kevés változtatással készítettem. Előételként vagy akár hideg tálak részeként tálalható, könnyen kenhető kenyérre, sós kekszre.


Hozzávalók:
  • 1 csésze feta sajt, szétmorzsolva
  • 1/2 csésze krémsajt
  • 1/3 csésze vaj
  • 1/3 csésze lilahagyma
  • kevés apróra vágott piros/zöld/sárga kaliforniai paprika
  • 1/4 csésze friss apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1/3 csésze fekete szezámmag vagy lenmag
Ezeket jól összekeverjük, kivéve a szezámmagot. Hűtőben tartjuk amíg kissé megdermed a massza, hogy könnyen formázható legyen. Gombócokat formázunk, ezeket meghempergetjük a szezámmagban.



Thank you Nina for the recipe!

3 megjegyzés:

egycsipet

Nagyon klassz a gombócos menüd minden gombóca. :)))

Ottis

Jó ötlet ez a fetás gombóc, kipróbálom én is!

Judith

Koszonom szepen Egycsipet! Te most nem indultal a VKF-en? Vagy csak en nem vettem eszre?

Ottis, szerintem is zsenialis volt az otletszerzo. Ma ezzel kentem meg a szendvicsemet, olyan fincsi volt...

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP