Ensaimadas update
Nagyon örülök, hogy többen is kipróbálták a spanyol brióst, annak pedig mégjobban örülök, hogy mindenkinek ízlett. Én magam is azóta 4-5-ször újra sütöttem már, nutellával töltve vagy csak úgy natúran.
A formázással kapcsolatban rájöttem valamire, ezt szeretném leírni, talán hasznosnak találjátok.
Az eredeti recept oldalán láttam a fázisfotókat, az első brióst ugyanúgy csavartam fel, kb. így:
Viszont, ahogy a többit csavargattam, ösztönösen másképp "állt a kezemre" a tészta és utólag vettem észre, hogy a külső réteg a többi briósnál lefele hajlik, nem felfele. Ez volt az oka, hogy a végeredmény mindenkinél más lett. Anyukám kivételesen a képet figyelmen kívül hagyta, a sütit vette példának, nála is hasonlóan szép rózsásra sikerült.
A csavarást úgy kezdtem, hogy a bal kezemmel, 3 újjal megfogtam a felsodort rúd bal végét, majd a jobb kezemmel tekertem körbe-körbe a tésztát, amíg bal kézzel folyamatosan tartottam a közepét. A végét pedig a feltekert briós alá hajtottam.
Attól lett még szebb, hogy a tészta széle oldalt a közepén végig látszott. Kelesztés közben, később pedig sülés közben jobban "kinyílt", ettől lett olyan rózsaszerű formája. Itt még a meghintés előtt jobban látszik:
12 megjegyzés:
Nagyon profi vagy!
Valóban gyönyörű!! Ezekre a dolgokra gondoltam, amikor a különleges jelzőt használtam a sütijeidre. Az Oscarnál, emlékszel? Állításomat továbbra is fenntartom: mesés, különleges! :-))
Vesta, dehogyis vagyok profi! Nem gyozom hangoztatni, hogy ami ezen a blogon van, 99%-ban elso probalkozas! Szoval igenis kezdo vagyok! De mindenkeppen koszonom az elismerest!
Yasmine, draga vagy! Nagyon szepen koszonom, igazan megtiszteltetes nekem!
Pont most lett kéz enyém,de sötét van fotózáshoz,szép a Tiéd:-)))
Nagyon szépek, eggyet értek az előttem szólókkal!
Gyönyörűek, csak ámulok!
Gyönyörű lett-legközelebb megfogadom a tanácsokat!!Köszi!!
Nah, reggelre Trinity, így estére, Te leptél meg vele, hát köszönöm nektek, mindjárt írom is a címemet, hogy hova kellene eljuttatni, hogy reggelre a kávémhoz legyen...
Hű, nagyon szépek!
Köszönöm ezt a fantasztikus receptet, nekem nagyon bevált. Már elég nagy rajongótábort tudtam vele szerezni magamnak, miután kétszer megsütöttem.
Hát, megsütöttem, lekvárral töltve. Maradjunk annyiban, hogy a tiéd sokkal szebb lett :) Az íz viszont tökéletes.
Andi, koszi, hogy kiprobaltad! Eddig a Tied volt a legkedvesebb nekem, a szeretet miatt!
Kiskukta, Napmatka, koszonom!
Trinity, remelem segit ez a bejegyzes..
Szepyke, egyet reggelre, egyet estere, kicsit kenyeztetunk :)
Cserke, koszonom!
Andi, itt is koszonom, hogy kiprobaltad! Tetszett a kuglofos otlet, nagyon jol nez ki!
Mandy, Neked is koszonom, hogy kiprobaltad! Sajnalom, hogy nem olyan lett, amilyennek szeretted volna, de nagyon orulok, hogy izlett!
Megjegyzés küldése