2009. december 10., csütörtök

Nyomott kekszek - 2.

A csokis változat is elkészült. Finom, de nekem kicsit töményen kakaós, ezért legközelebb kevesebb kakaót teszek majd bele. Keményebb is lett a tészta a korábbi vaníliásnál, de ez nem okozott különösebb gondot, csak úgy megjegyeztem...

Ez a süti rendkívül hamar elkészül! Összekeverése kb. 10 perc, kinyomás 3-5 perc, sülés 10 perc. Kell ennél gyorsabb?

Hozzávalók:

  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 13 dkg barna cukor
  • 2 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 8 dkg kakaópor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • csipet só
Bekapcsoljuk a sütőt 190 C/375 F fokra. A vajat a kétféle cukorral, mixerrel habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyik után jól, simára keverve a masszát. A lisztet, kakaóport, sót, szódabikarbónát összeszitáljuk, majd lassanként hozzáadjuk a masszához, jól összedolgozva. Egy rudat formázunk belőle, ezzel megtöltjük a kinyomó készüléket. Sütőlemezre nyomjuk a kekszeket, majd 10-12 perc alatt készre sütjük (nálam elég volt 10 perc ennél is).


7-8 tucatnyi készül ebből az adagból is, a kekszek méretétől függően.

Írókázni nem volt időm, majd legközelebb. Moha köszi a bátorítást!


Ugye milyen jól kivehető a kétféle fény az én kis ablaktalan konyhámban? Pedig kértem a Drágámat, hogy tegye vissza a sárgásat...
Nembaj, így is nagyon szeretem! Mindkettőt: konyhát is, férjet is! :) Fordított sorrendben!
.
Edith kérésére íme a Wilton kis keksznyomó (kicsi, mert az Anyukám hajdani keksznyomója ennél nagyobb, masszívabb volt):

21 megjegyzés:

Edó

Gyonyoruek!

Névtelen

Jól néznek ki a kekszek, mentettem a receptet, köszi.

sedith

Ismét nagyon jól néznek ki! Nem mutatnád meg a kinyomódat? Anyósomnak is van valami kekszkinyomója, de nem szokta használni, viszont már szóltam neki, hoyg el szeretném kérni. Az övé valami olasz és a dobozon leírt recept szerint egyszer régen kipróbáltuk, de úgy emlékszem, nem lettek valami szuperek. Kíváncsi lennék, miylen a tied!:)

Jade

Edó, koszi!

Csongi, én köszönöm! Remélem Nektek is izleni fog!

Edith, már fel is tettem! :)

sedith

Judith, köszönöm szépen! Nos, már nem is emlékszem pontosan, hoyg az anyósé hoyg néz ki, de biztos valamivel régebbi típusú, nem ilyen könnyed!:) A napokban elkérem tőle, majd jövő héten fogok sütkérezni, most még a takarítással "hadakozom".

Tündi Daika

ezek nagyon jól néznek ki, ha találkozom ezzel a szerkezettel, majd én is megveszem. Jázmin mindig szeret ropogtatni... köszi a linket, nagyon ötletes dolgok vannak ott. hogyan kell azt a kitchen aid ajándékot megcélozni? köszi elore is...

Ottis

Én pontos ma láttam az üzletben ehhez hasonló szerkezetet, gondolkodtam is nagyon megvegyem-e, persze aztán inkább a karácsonyi ajándékokra fókuszáltam...mert ha én bemegyek az edényüzletbe akkor jaj, annyi minden kellene :-) Végül csak vettem egy szilikon ecsetet, aminek most éppen örvendezek. Egyszer talán én is beszerzek egy ilyent is.Nagyon mutatósak ezek a kekszek!!!

Andi/cuki

Csodaszépek!:-))

egycsipet

Hűha, de szépek! :)
Nekem is van keksznyomóm, valahol... :D Talán kétszer próbáltam vele kekszet készíteni, de halott ügy volt. :( Remélem, a te recepted beválik hozzá és legközelebb az enyéim is ilyen szépek lesznek. :))

L.Krisztina

DE jó, hogy feltetted ezt a receptet:)
már egy ideje rakosgatom a keksznyomómat, de még nem mertem hozzányúlni talán most:))))))

erős ildikó

Én a kakaósra szavazok! És nagyon klassz a keksznyomód, az enyémhez nincs ennyi előtét...

sedith

Szia, Judith! Valóban félórás se ez a süti!:) Igaz, próbából csak fél adagot kavartam össze, de tetszik az eredmény! Naná, hogy tetszik: habkönnyű, puha kekszeim lettek!:D
A fehér kekszek receptje szerint dolgoztam és bár eleinte túl lágy lett a masszám és összefolytak a formák, további liszt hozzákeverése segített a dolgon. De nem a tészta hibája, hanem az enyém, mert vaj helyett ismét zsírt használtam és az még puhábbá teszi a süteményeket! Lesz ismétlés a lehető leghamarabb! 20+4(ezek valami tortadíszítő-féleségek) formája van ennek a nyomónak, és amíg az összeset kipróbálom... :-D

szepyke

Milyen kakaót használsz, hogy ilyen szép mélybarnák lesznek?

Jade

Tundi, en orulok, hogy megvettem, mert nagyon bevalt! A Kitchen Aid-re palyazni altalaban ugy kell, hogy egy kommentet kell irnod, valaszkent a bejegyzesben levo egyszeru kerdesre. Sok sikert!

Ottis, ezzel en is igy vagyok! Mikor bemegyek egy ilyen uzletbe, annyi mindent tudnek venni!
Ez a herkentyu nagyon egyszeruve teszi a kekszsutest, nem kell nyujtani, vagni, tepsire rakosgatni, ezert fele ido alatt megvan. Ha gyakran sutsz kekszeket, erdemes beruhazni. Itt 10 $-ba kerult.

Andi, koszi szepen! :)

Egycsipet, Krisztina, remelm a Tietek is ilyen finom lesz! Sok sikert! Majd jelezzetek, milyenre sikerult!

Napmatka, koszi!

Edith, nagyon orulok, hogy bevalt a recept. Kivancsi vagyok, hogy milyen a zsirral keszult, talan majd kiprobalom... 20+ elotet?! Az nem semmi!!! Szepek lehetnek! Koszi, hogy kiprobaltad! :)

Szepyke, Hershey kakaot hasznalok, itteni hires Hershey csokigyar gyartja. A masik amit neg hasznalok a Nestle, nalunk a kozertben ez a ketto kaphato. Az europai boltokban talan van holland, de ezzel meg vagyok elegedve, igy ennel maradtam.

Gasztroboszi

Kedves Judith!
Nagyon gyönyörűek a kekszeid! De jó, hogy idevetődtem... Én pont ma kísérleteztem a keksznyomással, már több éve van kinyomóm, és sosem sikerül. Aztán ma ismét elővettem, Dulminánál láttam sok szép kekszecskét, és gondoltam, most sikerülni fog. és nem. Szerinted mi lehet az oka? Nem lehet a tepsire nyomni, a linzer-féle tésztát hiába kattintom le, nem válik el a keksznyomótól. Egyébként az interneten fórumokban is körülnéztem, nagyon sok ember van abban a helyzetben, mint én, nekik is ez a gondjuk. Lehet, hogy neked is voltak ilyen gondjaid, nagyobb tapasztalatod van már, kérlek, segíts! :)

Névtelen

Csatlakozom azok sorához, akik nem boldogulnak a keksznyomóval! Nekem sem sikerült; ugyanúgy jártam, mint Gasztroboszi :(
Judit! a te kekszeid csodásak! :)

Jade

Gasztroboszi, Ancsika! Ezek szerint en nagyon szerencsesnek mondhatom magam, ugyanis ez az elso probalkozasom az ilyen a keksznyomokkal. Arrol olvastam mar, hogy sokaknal nem sikerul, vagy tul kemeny lesz a teszta, vagy akar beletorhet a gep...

Arrol is olvastam viszont hetvegen - mivel letoltottem kb 15 ilyen receptet, annyira felbuzdultam a sikeren - hogy alapfeltetel: 1. a lisztet folyamatosan kell adagolni a tesztahoz, nem egyszerre!!!, amig megfeleloen puha allagu tesztat nyerunk; 2. zsirozatlan, lisztezetlen tepsire nyomni a kekszeket. (Egyebkent konnyen lejottek a kekszek a tepsirol sules utan 1-2 perccel.)

Volt meg 2 dolog, ami most nem jut eszembe, de igerem, utananezek es leirom.

Remelem hamarosan jokedvvel hasznaljatok a kis keszuleketeket, kar lenne pihentetni ha ilyen jo dolgok keszulhetnek vele...
udv, Judith

Gasztroboszi

Köszönöm az infókat. én zsírozott tepsire nyomtam... és a lisztet egyszerre tettem bele, de nem adom fel, na majd talán most ...
annak a másik két dolognak köszönöm, ha utánanézel, nagyon hasznos lenne nekem, és megköszönném! :)))

Jade

Gasztroboszi, megtalaltam a masik 2 fontos dolgot:
3. Ha tul szaraz a teszta, adjunk hozza 1 tojas sargajat.
4. Ha tul puha a teszta, tegyuk hutobe 30-60 percre.

Remelem segit ez a par otlet! Sok sikert a tovabbi probalkozashoz!

Gasztroboszi

Köszönöm!!!!! :-)))

Unknown

Sajnos nekem is az a problémám, hogy nem válik le a tészta amikor kinyomom, vagyis nem sikerül mindég. De próbálkozom. Én is linzer tésztával próbálkoztam, az ízzel nincs gond, csak a külalakkal. De kitartok, tartsatok ki ti is. Sziasztok!

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP