Karácsonyi/ Hanukkah kuglóf
Ezt a receptet Katinénitől/ kedves Anyósomtól kértem el karácsony közeledtével. Drágám megkért, hogy az ünnepekre készitsem el kedvenc kuglófját. Valóban nagyon finom, ami nem is csoda, hiszen annyi füszer van benne, mellesleg csodálatos illat tölti be a lakást. Érdemes nemcsak téli estékre elkésziteni...
Amúgy Anyósom ezt a receptet valamikor régen egy rádiómüsorban hallotta, akkor gyorsan lejegyzetelte. Azóta is egy közkedvelt süti maradt a családban.
Ime a recept:
Hozzavalok:
- 3 tojas sargaja
- 2,5 - 3 dl liszt
- 2-3 ek mandula/ mogyoro/dio
- 7-8 dk margarin
- 1-1,5 dl tej
- 1 kk pupozott sutopor
- 1 mokkaskanal orolt fahej
- kevesebb szegfuszeg
- 1-2 k mez
- 10 dk cukor
- citromhej
- 1 mokkaskanal anizs
- (kakao) vagy csokidarabok/ mazsola
- 3 tojas felvert habjat utoljara hozzaadni a masszahoz
A tojassargat kikeverjuk a cukorral, hozzaadjuk a margarint, diot, fuszereket, majd a liszttel osszeszitalt sutoport es a tejet, csokidarabokat, utoljara pedig tojasok felvert habjat lazan belekeverjuk. Allaga piskotaszeru legyen, meg kell kostolni, h eleg edes-e. Margarinozni es lisztezni a format, tuprobaig sutni.
Sok sikert!
2 megjegyzés:
Szia Judit,
Felvehetem a blogod a gasztro.blog.hu gyűjtőoldalra?
Szia Gabojsza!
Termeszetesen! Szamomra megtiszteltetes, koszonom!
Megjegyzés küldése