2009. május 12., kedd

Shepherds' pie - másképp



Drágám csak vasárnaponként eszik levest, éppen ezért nagyon ritkán főzök hétköznap bármilyen levest, egy kivétellel,merthogy a Jókai bableves bármikor jöhet.
A rakottasok a kedvencei, ezek közül is a Shepherds pie. Nos ezt kezdtem el variálni, igy alakult ki ez a hússal rakott karfiol.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darálthús marha/borjú/disznó - akár vegyesen
  • 1 kisebb hagyma
  • fél bögre rizs - én a vasárnapról megmaradt rizset használtam föl
  • 2-3 sárgarépa
  • 1 közepes fej karfiol
  • 2 tojás
  • 1 pohár tejföl
  • kevés tej
  • só, bors, pirospaprika
  • izlés szerinti füszerek
  • kenyérmorzsa
A karfiolt rózsáira szedtem, megmostam, sós vizben feltettem főni.
Bekapcsoltam a sütőt 200 fokra.
A hagymát apróra vágtam, üvegesre piritottam, majd beletettem a darált húst, ezután jön a só, bors, paprika, kedvenc toszkán keverékemmel füszereztem (ebben van rozmaring, majoranna, oregano, bazsalikom, zsálya, kakukkfü, hagyma, fokhagyma) . Kevés ideig lefedtem, majd fedő nélkül készre pároltam.
Közben a sárgarépát karikára vágva megpároltam, a rizset dupla vizzel, sóval puhára főztem.

Egy kikent tüzálló tálat megszórok kevés morzsával.
A húshoz keverem a rizset, ez kerül először a tálba. Erre jönnek a sárgarépa karikák, majd a karfiolrózsák.
A tejfölt kevés tejjel higitom, beleverek 2 tojást, villával kissé felverem, majd picit megfüszerezem, ezt ráöntöm a karfiolra és beszórom újra kevés szemlemorzsával.
Mehet a sütőbe.
Kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sül a teteje.
Nekünk nagyon izlik... :)
Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

connie

your blog is wonderful,l love it and i have a blog about Skin Care,it's uesful,welcome!

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP