Shepherds' pie - másképp
Drágám csak vasárnaponként eszik levest, éppen ezért nagyon ritkán főzök hétköznap bármilyen levest, egy kivétellel,merthogy a Jókai bableves bármikor jöhet.
A rakottasok a kedvencei, ezek közül is a Shepherds pie. Nos ezt kezdtem el variálni, igy alakult ki ez a hússal rakott karfiol.
Hozzávalók:
- 50 dkg darálthús marha/borjú/disznó - akár vegyesen
- 1 kisebb hagyma
- fél bögre rizs - én a vasárnapról megmaradt rizset használtam föl
- 2-3 sárgarépa
- 1 közepes fej karfiol
- 2 tojás
- 1 pohár tejföl
- kevés tej
- só, bors, pirospaprika
- izlés szerinti füszerek
- kenyérmorzsa
A karfiolt rózsáira szedtem, megmostam, sós vizben feltettem főni.
Bekapcsoltam a sütőt 200 fokra.
A hagymát apróra vágtam, üvegesre piritottam, majd beletettem a darált húst, ezután jön a só, bors, paprika, kedvenc toszkán keverékemmel füszereztem (ebben van rozmaring, majoranna, oregano, bazsalikom, zsálya, kakukkfü, hagyma, fokhagyma) . Kevés ideig lefedtem, majd fedő nélkül készre pároltam.
Közben a sárgarépát karikára vágva megpároltam, a rizset dupla vizzel, sóval puhára főztem.
Egy kikent tüzálló tálat megszórok kevés morzsával.
A húshoz keverem a rizset, ez kerül először a tálba. Erre jönnek a sárgarépa karikák, majd a karfiolrózsák.
A tejfölt kevés tejjel higitom, beleverek 2 tojást, villával kissé felverem, majd picit megfüszerezem, ezt ráöntöm a karfiolra és beszórom újra kevés szemlemorzsával.
Mehet a sütőbe.
Kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sül a teteje.
Nekünk nagyon izlik... :)
Jó étvágyat!
Bekapcsoltam a sütőt 200 fokra.
A hagymát apróra vágtam, üvegesre piritottam, majd beletettem a darált húst, ezután jön a só, bors, paprika, kedvenc toszkán keverékemmel füszereztem (ebben van rozmaring, majoranna, oregano, bazsalikom, zsálya, kakukkfü, hagyma, fokhagyma) . Kevés ideig lefedtem, majd fedő nélkül készre pároltam.
Közben a sárgarépát karikára vágva megpároltam, a rizset dupla vizzel, sóval puhára főztem.
Egy kikent tüzálló tálat megszórok kevés morzsával.
A húshoz keverem a rizset, ez kerül először a tálba. Erre jönnek a sárgarépa karikák, majd a karfiolrózsák.
A tejfölt kevés tejjel higitom, beleverek 2 tojást, villával kissé felverem, majd picit megfüszerezem, ezt ráöntöm a karfiolra és beszórom újra kevés szemlemorzsával.
Mehet a sütőbe.
Kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sül a teteje.
Nekünk nagyon izlik... :)
Jó étvágyat!
1 megjegyzés:
your blog is wonderful,l love it and i have a blog about Skin Care,it's uesful,welcome!
Megjegyzés küldése