2009. május 23., szombat

Kókuszos csók, avagy macaroons



A megmaradt tojásfehérjéket így szoktam felhasználni férjem nagy örömére. Ez fogy el mindig leghamarabb, bármilyen más sütemény van emellett.
Első próbálozásnál keményítő lisztet használtam, kb. fele mennyiséget és több kókuszt, úgy valamivel szárazabb/omlósabb volt. Az alábbi receptben levő liszt, ill. kókusz mennyiségtől sokkal puhább és rugalmasabb lett. Szóval lehet variálni tetszés szerint... :)

Hozzávalók:
  • 4 tojásfehérje
  • 4-5 kanál cukor - ízlés szerint
  • 40 dkg kókuszreszelék - én a nagyobb méretű reszeléket használom
  • 1 kk vanília vagy mandula esszencia
  • csipet só
  • 4 kanál liszt

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliát. A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel és csipet sóval majd hozzáadjuk a habhoz. Összekeverjük. Fontos, hogy a massza kanalazható legyen, ha túl híg, kókuszreszeléket adunk hozzá.
Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt, erre kiskanálnyi halmokat helyezünk. 190 fokon aranysárgára sütjük, kb. 15-18 percig. Még forrón leszedjük a sütőlapról.
Miután kihűltek, csokimázzal díszítjük.

Mivel a habcsókok nagyon odaragadnak a papírhoz, érdemes a sütőpapírt is bezsírozni/ főzősprayt használni mielőtt a halmocskákat rákanalazzuk.



5 megjegyzés:

szepyke

Jaj, de imádom! Kókusz jöhet minden mennyiségben! Ha külön megkérlek, legközelebb belemártod az alját egy kis csokiba? Az úgy még pazarabb lenne... Persze, csak ha belefér, hogy nem 12000 kalória, hanem 28000. Jó a kép is, kínálja magát. :)

Jade

Koszonom szepen! :)
Igerem, legkozelebb olyan lesz, az ugy tenyleg nagyon finom... es sokkal mutatosabb.

a.

Szia!

Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog RSS-ét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.

Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, írj az info kukac miner pont hu-ra!

Üdvözlettel:
Miner.hu

JD

Ez csodaszép, nagyon guszta - mindenképpen kipróbálom :)

Jade

JD, koszonom a dicseretet. Remelem Nektek is izleni fog! :)

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP