2009. június 1., hétfő

Túrós palacsinta Williams Sonoma módra

Mint a címben is látható, ez egy Williams- Sonoma recept és őszintén elmondhatom, hogy ennél finomabb palacsintát még soha nem ettem. Hogy mitől különlegesebb ez a korábbiaknál? Talán a kevés citrom vagy narancs héjától, amit a palacsinta tésztába keverek. Már sütéskor fenséges az illata, az íze pedig bizonyosan nem marad megjegyzés nélkül.


Hozzávalók 4-6 palacsintához:
  • 1 csésze/ 2,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 1/2 csésze liszt
  • 1/2 kk
  • 1 kk olaj
  • 1/2 kk reszelt narancshéj vagy 1 kk citromhéj - én mindkettőből tettem
  • cukor, ízlés szerint

Töltelék:

  • 1 csésze ricotta vagy tehéntúró
  • mazsola
  • 1 kk vaniliaesszencia
  • cukor, ízlés szerint
  • 1/2 kk reszelt citromhéj

Ezenkívül:

  • olaj/vaj a sütéshez
  • porcukor szóráshoz
  • eper, málna, szeder topping kevés citromlével és cukorral ízesítve
  • kevés tejszín a nyakon-öntéshez :D

Az eredeti recept szerint a palacsinta tésztát 2-8 órán át pihentetni kellene a hütőben. Én őszintén bevallom, nem volt időm eddig soha a pihentetésre...

A kisült palacsinták felét megkenjük a töltelékkel, 4-be hajtjuk, megszórjuk porcukorral, ráhalmozzuk a gyümölcsöket, kevés tejszínnel, esetleg tejszínhabbal tuningoljuk.



Jó étvágyat!

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP