Túrós palacsinta Williams Sonoma módra
Mint a címben is látható, ez egy Williams- Sonoma recept és őszintén elmondhatom, hogy ennél finomabb palacsintát még soha nem ettem. Hogy mitől különlegesebb ez a korábbiaknál? Talán a kevés citrom vagy narancs héjától, amit a palacsinta tésztába keverek. Már sütéskor fenséges az illata, az íze pedig bizonyosan nem marad megjegyzés nélkül.
- 1 csésze/ 2,5 dl tej
- 1 tojás
- 1/2 csésze liszt
- 1/2 kk só
- 1 kk olaj
- 1/2 kk reszelt narancshéj vagy 1 kk citromhéj - én mindkettőből tettem
- cukor, ízlés szerint
Töltelék:
- 1 csésze ricotta vagy tehéntúró
- mazsola
- 1 kk vaniliaesszencia
- cukor, ízlés szerint
- 1/2 kk reszelt citromhéj
Ezenkívül:
- olaj/vaj a sütéshez
- porcukor szóráshoz
- eper, málna, szeder topping kevés citromlével és cukorral ízesítve
- kevés tejszín a nyakon-öntéshez :D
Az eredeti recept szerint a palacsinta tésztát 2-8 órán át pihentetni kellene a hütőben. Én őszintén bevallom, nem volt időm eddig soha a pihentetésre...
A kisült palacsinták felét megkenjük a töltelékkel, 4-be hajtjuk, megszórjuk porcukorral, ráhalmozzuk a gyümölcsöket, kevés tejszínnel, esetleg tejszínhabbal tuningoljuk.
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
csak most sikerült ezen a blogodon olvasnom, dehát ez fantasztiku Judith! Mindenesetre a Barni jó kezekben van. nagyon ügyes vagy.
Koszi Jutka! Hat igyekszem, es kozben nagyon elvezem :)
Megjegyzés küldése