2009. június 7., vasárnap

Márványozott krémsajtos csokis sütemény


Nagyon finom sütemény, selymes- krémes ízhatású. Aki szereti a brownie-féle sütiket, annak ez nagyon fog ízleni. US mértékek, de ha valakit érdekel leírom metrikusban is.

Hozzávalók:

  • 3/4 cup víz
  • 1/3 cup vaj
  • 1,5 kocka/ 1,5 oz keserű csokoládé
  • 2 cup liszt
  • 1,5 cup nád cukor - lenyomkodva
  • 1 kk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás fehérje
  • 1/2 cup tejföl

Ezenkívül:

  • 1 csomag (8 oz) krémsajt, pl. Philadelphia
  • 1/3 cup cukor
  • 1 tojás fehérje
  • 1 kanál vanilia kivonat
  • 1 cup (6 oz) félédes kisebb méretű csoki chips

Egy kisebb lábasban feltesszük főni a vizet, vajat és csokoládét. Alacsony lángon kevergetjük 5-8 percig, míg megolvad a vaj és csoki, majd sima, egynemű lesz. Kihűtjük.

Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, barna cukrot, szódabikarbónát, sót. Belekeverjük a tojást, tojás fehérjét, tejfölt. Hozzáadjuk a csokoládés keveréket, összedolgozzuk. Ezt zsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk.

Egy másik tálban mixerrel simára keverjük a krémsajtot, cukrot, tojásfehérjét, vaníliát. Ezt rákanalazzuk a tepsiben levő csokis masszára, majd késsel márványozzuk. Megszórjuk a csokoládé cseppekkel.

185 fokon 20-25 percig, tűpróbáig sütjük.

Taste of Home: Baking Classics, p. 356
Marbled Chocolate Cheesecake Bars

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP