Márványozott krémsajtos csokis sütemény
Nagyon finom sütemény, selymes- krémes ízhatású. Aki szereti a brownie-féle sütiket, annak ez nagyon fog ízleni. US mértékek, de ha valakit érdekel leírom metrikusban is.
Hozzávalók:
- 3/4 cup víz
- 1/3 cup vaj
- 1,5 kocka/ 1,5 oz keserű csokoládé
- 2 cup liszt
- 1,5 cup nád cukor - lenyomkodva
- 1 kk szódabikarbóna
- csipet só
- 1 egész tojás
- 1 tojás fehérje
- 1/2 cup tejföl
Ezenkívül:
- 1 csomag (8 oz) krémsajt, pl. Philadelphia
- 1/3 cup cukor
- 1 tojás fehérje
- 1 kanál vanilia kivonat
- 1 cup (6 oz) félédes kisebb méretű csoki chips
Egy kisebb lábasban feltesszük főni a vizet, vajat és csokoládét. Alacsony lángon kevergetjük 5-8 percig, míg megolvad a vaj és csoki, majd sima, egynemű lesz. Kihűtjük.
Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, barna cukrot, szódabikarbónát, sót. Belekeverjük a tojást, tojás fehérjét, tejfölt. Hozzáadjuk a csokoládés keveréket, összedolgozzuk. Ezt zsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk.
Egy másik tálban mixerrel simára keverjük a krémsajtot, cukrot, tojásfehérjét, vaníliát. Ezt rákanalazzuk a tepsiben levő csokis masszára, majd késsel márványozzuk. Megszórjuk a csokoládé cseppekkel.
185 fokon 20-25 percig, tűpróbáig sütjük.
Taste of Home: Baking Classics, p. 356Marbled Chocolate Cheesecake Bars
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése