Zabpelyhes- csokis keksz
Ezeket azért szeretem, mert ha kell hónapokig eláll (na, ja...) és olyan finom csemege tud lenni a reggeli vagy délutáni kávé mellett.
A receptet az itteni "átlagos" lisztes tasakról vettem, annyit változtattam rajta, hogy adtam hozza zabpelyhet, amitől szerintem különlegesebb, finomabb íze van.
Kimérésnél használhatunk 1 cup megfelelőjeként egy 2,5 decis csészét.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 1/2 cup puha vaj vagy margarin (34 dkg)
- 1 1/4 cup cukor
- 1 1/4 barna cukor
- 1 kanál vanília esszencia
- 2 tojás
- 4 cup liszt
- 2 kiskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 3-4 cup csoki chips
- 1 1/2 cup zabpehely
Egy tálban mixerrel habosra keverjük a cukrot, vanilint és tojást. Hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát, zabpelyhet és sót, majd belekeverjük a csoki darabokat. Kiskanállal tepsire halmozzuk, előmelegített sütőben, 180 fokon 10-12 percig sutjuk. Amikor kivesszük a sütőből, a kekszek közepe meg puha, azonban ez így jó, mert hűlés közben keményszik meg.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése