Ananászos- kókuszos- narancsos kuglóf
Ez eredetileg egy muffin recept, de mivel nálunk nagyobb keletje van a szeletelt kuglófnak, ezért dupláztam az alábbi adagot, így tökéletesen belefért a kuglóf formába.
Valószinüleg a liszt miatt itt nálam mindig hígabbra sikerülnek az ilyen típusú tészták ezért általában több lisztet kell hozzátennem, ezúttal kb 2 kanál zabpehellyel süritettem a tészta állagát.
Pina Colada muffin
Hozzávalók:
- 12 dkg barna cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 8 dkg kókusz reszelék
- csipet só
- 18 dkg liszt
- 1 tojás
- 0,7 dl narancslé
- 0,8 dl olaj
- 1 dl kókusz tej (vagy helyette: 1 dl tejet felforralunk 2 evő kanál kókusz reszelékkel, majd leszűrjük)
- 0,2 dl rum
- 20 dkg apróra vágott ananász konzerv
Tetejére:
- 12,5 dkg por cukor
- 1-2 evő kanál ananász lé
- 1 kanál rum
- 4 kanál kókusz reszelék
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a muffin formákat kiolajozzuk vagy papírral kibéleljük.
Egy kis tálban összekeverjük a cukrot a sütőporral, kókusz reszelékkel, sóval és liszttel. Egy nagyobb tálban kikeverjük a tojást a narancslével, olajjal, kókusz tejjel, és rummal. A két tál tartalmát elvegyítjük, majd hozzáadjuk az ananászt.
A tésztát a formákba öntjük, 20- 25 percig sütjük (kuglóf esetében a dupla mennyiség kb 50- 60 perc alatt sül meg).
A diszitéshez a por cukrot elkeverjük az ananász lével és rummal, ezzel megkenegetjük a muffinok tetejét, végül megszórjuk őket a kókusz reszelékkel.
Rendkívül finom, omlós és aroma dús sütemény. Érdemes kipróbálni!
A receptért köszönet Waterlily-nek a Weddingsről! :)
Megj: a dupla adaghoz kevés volt az ananászom itthon, ezért kipótoltam súlyban megfelelő néhány érett banánnal. Talán ezért is kellett még zabpehellyel süritenem. Lényeg, hogy yummmy lett!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése