2009. június 21., vasárnap

Ananászos- kókuszos- narancsos kuglóf



Ez eredetileg egy muffin recept, de mivel nálunk nagyobb keletje van a szeletelt kuglófnak, ezért dupláztam az alábbi adagot, így tökéletesen belefért a kuglóf formába.

Valószinüleg a liszt miatt itt nálam mindig hígabbra sikerülnek az ilyen típusú tészták ezért általában több lisztet kell hozzátennem, ezúttal kb 2 kanál zabpehellyel süritettem a tészta állagát.

Pina Colada muffin

Hozzávalók:

  • 12 dkg barna cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 8 dkg kókusz reszelék
  • csipet só
  • 18 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 0,7 dl narancslé
  • 0,8 dl olaj
  • 1 dl kókusz tej (vagy helyette: 1 dl tejet felforralunk 2 evő kanál kókusz reszelékkel, majd leszűrjük)
  • 0,2 dl rum
  • 20 dkg apróra vágott ananász konzerv

Tetejére:

  • 12,5 dkg por cukor
  • 1-2 evő kanál ananász lé
  • 1 kanál rum
  • 4 kanál kókusz reszelék

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a muffin formákat kiolajozzuk vagy papírral kibéleljük.

Egy kis tálban összekeverjük a cukrot a sütőporral, kókusz reszelékkel, sóval és liszttel. Egy nagyobb tálban kikeverjük a tojást a narancslével, olajjal, kókusz tejjel, és rummal. A két tál tartalmát elvegyítjük, majd hozzáadjuk az ananászt.

A tésztát a formákba öntjük, 20- 25 percig sütjük (kuglóf esetében a dupla mennyiség kb 50- 60 perc alatt sül meg).

A diszitéshez a por cukrot elkeverjük az ananász lével és rummal, ezzel megkenegetjük a muffinok tetejét, végül megszórjuk őket a kókusz reszelékkel.

Rendkívül finom, omlós és aroma dús sütemény. Érdemes kipróbálni!

A receptért köszönet Waterlily-nek a Weddingsről! :)

Megj: a dupla adaghoz kevés volt az ananászom itthon, ezért kipótoltam súlyban megfelelő néhány érett banánnal. Talán ezért is kellett még zabpehellyel süritenem. Lényeg, hogy yummmy lett!

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP