Fordított narancstorta
Hozzávalók:
- 4-5 narancs
- 1 csomag babapiskóta (20-25 dkg)
- 1 dl narancslé
- 6 tojás sárgája
- 9 kanál cukor
- negyed liter forró tej
- 2 cs. vaníliacukor
- 1 cs. zselatin
- 4 dl tejszín
1 narancs héját lereszeljük. A narancsokat meghámozzuk, felszeleteljük karikákra és lecukrozzuk, 2 órát állni hagyjuk lefedve, majd leszűrjük a levét. A 6 tojás sárgáját kikavarjuk a cukorral, felöntjük a forró tejjel, vaníliacukrot és kis reszelt narancshéjat teszünk bele, majd gőz fölött főzzük, amíg puding vastagságú lesz. Ha kihűlt, felverjük a tejszínt és felolvasztjuk a zselatint 1/2 dl meleg vízben, majd összekeverjük a tojássárgájával. A narancsokat leszűrjük, kirakunk vele egy tortaformát, vagy akár egy kerek edényt. Teszünk egy réteg krémet, majd egy réteg narancslébe mártogatott babapiskótát. Így rétegezzük, utoljára krém kerül rá. Fóliával letakarjuk. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy a piskóta megpuhuljon, fogyasztás előtt tálcára borítjuk.
3 megjegyzés:
Ez nagyon szép, ki fogom próbálni :-)
Cukroskata! Ez valoban mutatos, de nagyon finom is! Remelem Nektek is fog annyira izleni, mint nekunk!
Minden alkotásod nagyon mutatós, olyan szép fotókat csinálsz! Gratulálok!
Megjegyzés küldése