2010. augusztus 9., hétfő

Céklasaláta

A Kifőztük magazin 5. számából:



Hozzávalók:

  • 6 közepes nagyságú cékla
  • 1 teáskanál reszelt torma
  • 1 evőkanál köménymag
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 2,5 dl ecet
  • 7,5 dl víz

A céklafejeket alaposan tisztára súroljuk és vízben puhára főzzük. Miután kihűlt meghámozzuk és tetszés szerint szeleteljük (karikára, csíkokra vagy kockára vághatjuk). A tormát lereszeljük, hozzáadjuk a céklához a köménymaggal együtt.

A vizet az ecettel felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, ezzel leforrázzuk a céklaszeleteket. Ezután leszűrjük, a céklaszeleteket lazán üvegekbe tesszük. Az ecetes vizet újraforraljuk és az üvegeket feltöltjük. Lekötjük és száraz dunsztba tesszük.

Ha azonnal szeretnénk fogyasztani, csak egyszer kell forralni és gőzölni sem kell. Amint kihűlt, azonnal fogyasztható.



4 megjegyzés:

Bianka

Hű micsda képek. Nagyon szeretem a céklát. Csak a tormát nagyon gonosz dolog reszelni

szemirámisz

Sosem rakok el céklát,mert a férjem nem szereti, a magam kedvéért pedig nem állok neki. Általában anyukámtól kapok pár üveggel, az elég nekem.

De ez most annyira guszta, hogy szinte kedvet kaptam hozzá!
Gyönyörűek a képek is!

szannalina

De rég nem ettem ilyet! Nagyon szeretem!

Judith

Koszonom szepen!

Bianka, en nagy bajban voltam a tormaval, mert itt elvetve lehet kapni. Igy uvegest vettem es leoblitettem rola a kremes reszt, azt tettem bele :)

Szemiramisz, ebbol jo, hogy keveset is el lehet tenni. Szerencses vagy, hogy anyukadtol kapsz annyit, amennyi eleg :)

Szannalina, szivesen megkinalnalak! :)

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP