2010. augusztus 5., csütörtök

Csokis-kávés cheesecake-pite



Vendégeket vártunk hétvégén, sütni nem igazán volt kedvem, így összedobtam egy sütés nélküli desszertet abból, ami éppen volt itthon. Nagyon finom lett.



Hozzávalók a morzsaalaphoz:

  • 7 dkg csokoládés keksz
  • 3 dkg vaníliás keksz
  • 5 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 2 dkg darált dió
Töltelék:
  • 1/2 csomag csokoládés pudingpor
  • 1,5 ek cukor
  • 2 dl tej
  • 5 dkg olvasztott tejcsokoládé
  • 7 dkg porcukor
  • 20 dkg krémsajt
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 tk instant kávé
  • 5 g zselatinpor

Díszítéshez:

  • olvasztott csokoládé
  • málna vagy egyéb, tetszés szerinti gyümölcs
A kekszeket összemorzsoltam, hozzáadtam a darált diót, a cukrot és az olvasztott vajat. Jól összekevertem, majd egy kivajazott piteformába nyomtam egy pohár aljával.



A pudingport a 1,5 ek cukorral és 2 dl tejjel megfőztem, majd hozzákevertem az olvasztott csokit. Ezt a morzsaalapra simítottam, betakartam folpackkal, hogy ne bőrösödjön be a teteje, majd hűtőbe tettem kihűlésig.



Közben elkészítettem a tejszínes - krémsajtos tölteléket: a puha krémsajtot habosra kevertem a porcukorral. A tejszínt felvertem, ebből félretettem 1/3 részt, a többit összekevertem a krémsajttal.

A zselatinport 30 ml vízben áztattam 1-2 percig, majd alacsony tűzön addig kavargattam, amíg a zselatinszemcsék megolvadtak (vigyázat, nem kell főzni!). Ezután hagytam hűlni 1-2 percet, majd lazán hozzákevertem a krémsajtos habhoz.
Ezt a habot 2 részre osztottam.
Egyikbe belekevertem az instant kávéport, amit előzőleg feloldottam 1-2 ek vízben. A hűtőből kivettem a pitét, ezt a kávés habot rákentem a pudingos rétegre. Megjegyezném, ettől a krémrétegtől volt a pite igazán finom!

A félretett 1/3 rész tejszínhabot hozzákevertem a krémsajtos hab másik feléhez, ezt rásimítottam a kávés krémre. Hűtőbe tettem dermedésig.

Olvasztott csokoládéval és gyümölcsszemekkel díszítettem, nem valami szépen, mert túlságosan felhígitottam, de az íze annál finomabb volt. Visszatettem a hűtőbe tálalásig. Nedves késsel szeleteltem.


12 megjegyzés:

Melinda

Csodásan néz ki! És nagyon finom lehet!

Anikó

Hat hihetetlen mien ugyess es otletes vagy.Nagyon jol nez ki es biztos finom is.Alig varom hogy kiprobaljam.

Kékmadár

Hát ez nagyon csábító!

Ottis

Biztos nagyon finom, hiszen nagyon jól néz ki!

Judit

Hű ! Nagyon guszta ! :)

Chef Viki

Csodálatos!!!

Jutka

Szívesen megkóstolnám, biztos nagyon finom!

Bianka

Igazán csodálatos, fenségesen szép

egycsipet

Gyönyörű lett! :))

Judit

Kedves Judit !
Ez a desszert nemcsak szép, nagyon finom is. Ma ebéd után ezt nassoltuk ! Sikerem volt vele ! :)

Judith

Koszonom szepen mindnyajatoknak!

Judit, orulok nagyon, hogy kiprobaltad es izlett is! Koszonom!

Linda

az este kiprobaltam. megduplaztam a hozzavalokat (ismerem a csaladom :)). nagyon jol nez ki. csak a zselatinnal volt gondom, attol feltem is, mivel meg sosem dolgoztam vele. 1 percig hagytam kihulni, de igy is meg mielott a krembe kerult volna osszeallt. kisse bosszanto volt, igy kihagytam. ezek utan a krem nem allt meg olyan szepen szeleteleskor, de nagyon finom lett.
Utolso kerdes: ha kremsajt akkor Philadelphia(mas recepteidnel lattam) vagy Mascarpone (abban nincs so)? Udv Aradrol!

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP